facebook  ДДСО

 
Новини
02-03-2011 17:17 | Переглядів: 277

Повідомлення щодо спростування інформації стосовно розбиття на Київщині погруддя Т.Г. Шевченка

02 березня 2011 року в електронних ЗМІ була розміщена інформація щодо розбиття на Київщині погруддя Т.Г. Шевченка та відсутність будь-якої реакції на це з боку місцевої міліції.

03 лютого 2011 року до Сквирського РВ ГУМВС України в Київській області звернувся із заявою громадянин Літош Г.М., колишній сільський голова, обирався в 2002 році, в 2003 році засуджений за ст. 368 Кримінального кодексу України «Одержання хабара», в зв’язку з чим знятий з посади за рішенням суду та отримав умовний термін покарання. Заявник повідомив, що невідомі особи пошкодили його особисте майно, а саме, шибку в житловому будинку та макет погруддя Т.Г. Шевченка, яке знаходилося на подвір’ї. Відреагувавши на повідомлення, на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка підтвердила вищевказану інформацію. 

Жодних документів щодо історичної цінності даної скульптури надано не було. Відомо, що гр.. Літош Г.М. займається любительським виготовленням скульптур. 

Згідно чинного законодавства у встановлений термін йому було направлено офіційний лист щодо відмови у порушенні кримінальної справи та підстав цієї відмови (відмовний матеріал № 198 від 12.02.2011 року).

Що стосується пам’ятника Т.Г. Шевченку, встановленого в районному центрі, та укладання договору купівлі-продажу між заявником та місцевою владою, жодних письмових документів, підтверджуючих наявність даного договору, або ж їх копій на розгляд до правоохоронних органів не надходило. Виготовлення скульптури було здійснено на умовах меценатства з боку гр. Літоша, який являється приватним підприємцем, та у вигляді PR-кампанії з подальшим розповсюдженням інформації в засобах масової інформації.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera