facebook  ДДСО

 
Новини
10-03-2011 10:02 | Переглядів: 255

На Київщині «соціальні працівники» із пенсійного фонду награбували близько 320 000 гривень у довірливих пенсіонерів

Легкий заробіток із давніх-давен приваблював ласих до грошей та нечистих на руку людей. Але не зважаючи на попередження правоохоронців, із кожним роком кількість ошуканих громадян збільшується, а шахраї вигадують найвишуканіші способи заволодіння чужим майном. Нерідко прикриваючись добрими справами, злодії виманюють у своїх жертв роками накопичені заощадження, а іноді й останні кошти на прожиття.

На Київщині працівники міліції та карного розшуку затримали злочинну групу із п’яти осіб, які представляючись соціальними працівниками із пенсійного фонду награбували близько 320 000 гривень. У більшості випадків жертвами злодіїв ставали люди похилого віку. Всі члени угрупування за національністю цигани. Перед тим як зайти до оселі майбутньої жертви, жінки одягали перуки, а потрапивши всередину, виявляли неабияку акторську майстерність, надзвичайну ввічливість та щирість, спілкувалися виключно російською або українською мовами і легко входили в довіру господарів дому.

Називаючи себе соціальними працівниками із пенсійного фонду, циганки пропонували людям літнього віку обміняти старі купюри грошей на нові. При цьому, на дріб’язкові суми шахраї свій потенціал не витрачали, готівку приймали у тисячах. 

За словами начальника ГУ МВС України в Київській області Костянтина Сапка, зловмисників затримали на гарячому, під час візиту до чергових потерпілих. У ході розслідування правоохоронці з’ясувалося, що аферисти подорожували по всій Україні й кількість їхніх жертв може бути набагато більшою. Наразі по даному факту проводяться оперативно-слідчі заходи і перевірки щодо причетності підозрюваних осіб до інших злочинів. Працівники міліції звертаються до людей, які могли бути свідками або жертвами злочинної діяльності аферистів із проханням, повідомляти правоохоронні органи.  

Наразі стосовно шахраїв порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України, їхню подальшу долю вирішуватиме суд. «Соціальним працівникам» загрожує до трьох років тюрми.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera