facebook  ДДСО

 
Новини
11-03-2011 13:53 | Переглядів: 462

ДАІ застерігає!

З настанням весняно-літнього періоду на автодорогах Київщини почастішали випадки незаконної діяльності «Постів екологічної безпеки», члени яких здійснюють так званий контроль вмісту шкідливих речовин та димності у відпрацьованих газах двигунів транспортних засобів. Одним із пріоритетних напрямків діяльності «Постів екологічної безпеки» є автодорога Київ-Чоп та Київ-Одеса.

Останні, на власних автомобілях з використанням форменого одягу, подібного до форми працівників міліції, використовуючи предмет схожий на жезл або диск з червоним світлоповертачем, примусово зупиняють транспортні засоби, в більшості випадків автомобілі з інших регіонів України та автомобілі з іноземними номерними знаками, створюючи при цьому аварійні ситуації і затори на дорогах. Застосовуючи моральний тиск, незаконні методи примушують водіїв сплачувати кошти за надання водіям екологічних карток. Учасники дорожнього руху в більшості випадків вважають, що вказані дії здійснюють працівники Державтоінспекції, особливо це стосується іноземних громадян, при цьому члени формувань надають неправдиву інформацію останнім щодо необхідності придбання так званих „екологічних карток”. Вказані дії є найбільш загрозливими стосовно забезпечення прав і свобод людини, оскільки вони супроводжуються психологічним тиском, а інколи і обманом. Оплатне проходження замірів окису вуглецю та придбання „екологічних карток” непередбачене жодним нормативним актом України. Своїми діями члени громадської організації створюють негативну думку про працівників правоохоронних органів, зокрема Державтоінспекції. 

За минулий рік працівниками міліції задокументовано 34 факти незаконної діяльності постів „Полку екологічної безпеки”. 10 березня цього року до міліції Макарівського району звернувся житель Вінницької області, який рухаючись по автодорозі Київ-Чоп, поблизу села Ситняки на автомобілі «Опель» безпідставно був зупинений, як з’ясувалося згодом, працівниками екологічної безпеки. Даний громадянин повідомив, що його примушували за 100 грн. придбати екологічну картку, а в разі відмови - погрожували поставити автомобіль на штраф майданчик. На місце події негайно виїхали працівники Державтоінспекції та працівники міліції Макарівського району. «Екологів» було затримано та доставлено до райвідділу міліції для перевірки законності їх діяльності. 

Тому, Державтоінспекція звертається до учасників дорожнього руху. В разі зупинки Вас, звернути увагу на формений одяг, адже у працівників ДАІ має бути нагрудний знак, на форменому одязі шеврон працівника ДАІ, які для несення служби використовують тільки службовий автотранспорт, з відповідним обладнанням та пофарбуванням на якому встановлені державні номерні знаки на синьому фоні. Згідно з Правилами дорожнього руху право примусової зупинки транспортного засобу мають лише працівники міліції, тому, якщо Вас зупинили працівники екологічного поста у формі схожій на формений одяг працівників ДАІ чи міліції, в першу чергу попрохайте пред`явити службове посвідчення. Якщо Ви переконалися, що зупинені працівниками екологічної безпеки, то Ви маєте право не надавати будь-які документи на транспортний засіб та посвідчення водія, і відмовитися від запропонованих «екологами» послуг.

СЗГ УДАІ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera