facebook  ДДСО

 
Новини
13-03-2011 17:56 | Переглядів: 375

Юрій Казанський: «Мені б хотілося, щоб зустрічі міліції з народом були корисними для обох сторін»

Сьогодні, 13 березня, у приміщенні Іванківської районної державної адміністрації, що на Київщині, відбулася зустріч начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС України генерал-майора міліції Юрія Казанського із місцевою громадою, на якій представник керівництва МВС прозвітував про роботу, виконану Міністерством внутрішніх справ України в контексті діяльності нинішнього Уряду.

На зібранні були присутні голова Іванківської РДА Олександр Леляк, перший заступник начальника ДКЗ МВС – начальник управління професійної підготовки, освіти та науки генерал-майор міліції Олександр Гіда, начальник місцевого райвідділу внутрішніх справ полковник міліції Леонід Сингаєвський, голови сільрад та працівники міліції.

На початку зібрання Юрій Казанський зазначив, що подібні офіційні зустрічі з місцевою громадою за участю членів Колегії МВС України відбуваються паралельно в кількох населених пунктах області.

– Метою таких зустрічей є можливість поспілкуватися з населенням, почерпнути інформацію, почути від вас, що ви думаєте про проблеми, які є в суспільстві, дізнатися вашої думки про роботу правоохоронних органів.

Юрій Казанський поінформував присутніх про роботу Кабінету Міністрів України в цілому і Міністерства внутрішніх справ, зокрема.

Крім того, за словами керівника Департаменту кадрового забезпечення МВС, Міністерство внутрішніх справ України є на сьогодні найбільшою за чисельністю правоохоронною структурою в системі правоохоронних органів. На даний час штатна чисельність органів внутрішніх справ становить близько 295 тисяч осіб, вона зумовлена тією великою кількістю завдань, якими займаються підрозділи міліції – від забезпечення охорони громадського порядку до участі у ліквідації наслідків катастроф техногенного характеру та стихійних лих. Зразком такої участі може гідно служити приклад мужніх дій працівників міліції, які в перших рядах брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

– Реформування системи МВС має перед собою кілька цілей, – продовжив Юрій Станіславович. – Зокрема, з огляду на те, що наша країна рухається в європейському напрямку, то стратегічною є мета перетворити Міністерство внутрішніх справ України у правоохоронне відомство європейського зразка. Серед поточних цілей реформування були названі завдання позбавитися дублювання функцій в роботі різних служб та створити ефективну вертикаль від центрального апарату Міністерства до його ланок на місцях. Крім того, необхідно скоротити громіздкий управлінський апарат, а ту чисельність особового складу і матеріальні ресурси, що внаслідок цього будуть вивільнені, спрямувати до тих органів внутрішніх справ, які безпосередньо борються зі злочинністю. До того ж, такий крок дозволить спрямувати фінансові ресурси, що будуть вивільнені в результаті скорочення штатної кількості посад, на покращення роботи місцевої міліції.

Однак, таких служб, що безпосередньо працюють з населенням – патрульна служба міліції, дільничні інспектори, підрозділи карного розшуку –скорочення не торкнеться. Їх діяльність буде оптимізована, а технічні ресурси і людські можливості будуть перерозподілені таким чином, аби можна було реагувати на всі заяви та повідомлення про злочини і правопорушення, що надходять до міліції від громадян.

Що стосується реформування системи відомчої освіти МВС, то за словами першого заступника начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС України Олександра Гіди, воно буде проведене задля більш якісної підготовки саме кваліфікованого працівника міліції, а не «юриста широкого профілю».

В другій частині зібрання присутні ставили питання міліцейському керівникові про ті проблеми, що хвилюють суспільство, серед них - підвищення заробітної плати працівникам міліції, спрощення процедур проходження технічного огляду транспортних засобів та погодження дозволів на спеціальні звукові та світлові пристрої спецавтомобілів швидкої допомоги.

Після наради присутні мали можливість поспілкуватися про наболіле під час особистого прийому громадян, який проводив Юрій Казанський.

– Вдячний вам за спілкування, – на завершення зустрічі зазначив Юрій Станіславович. – Для нас ця зустріч не минула дарма, адже ми багато корисного для себе почерпнули. А поспілкувавшись із головою вашої райдержадміністрації, я побачив, яка в них взаємодія з керівником місцевої міліції, і це мене радує. Там, де цього немає, для населення це дуже серйозна проблема, а там, де є – всі завдання, поставлені перед районною владою і міліцією, будуть вирішені спільними зусиллями. 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera