facebook  ДДСО

 
Новини
14-03-2011 12:19 | Переглядів: 258

Чужих дітей на дорозі не буває!

В наш час автомобіль вже не являється розкішшю і є майже в кожній родині. Дорослі доволі часто дозволяють сідати за кермо своїм дітям, які щойно отримали право керувати транспортом, хоча достатніх навиків водіння ще не мають. Та найгірше те, що «проїхатись з вітерцем» недосвідчені водії запрошують своїх неповнолітніх друзів.

Жахливий випадок нещодавно трапився в одному із сіл Броварського району, коли 19-річний водій, який менш, ніж півроку тому отримав посвідчення водія, не впоравшись з керуванням допустив зіткнення з вантажним автомобілем «ЗІЛ», який рухався попереду. В результаті аварії двоє неповнолітніх пасажирок 16-ти та 14-ти років загинули на місці події, а водія ще з одним пасажиром з тілесними ушкодженнями доставлено до лікарні. Пригода сталася близько 5 години ранку. Відразу ж виникає запитання, куди дивились батьки школярок? Чому не забили тривогу, що їх діти відсутні вдома в нічний час? Чи поцікавились вони, з ким і куди дівчата їхали? На жаль, подібні аварії трапляються доволі часто. Ще одна жахлива аварія забрала життя 3-ох молодих людей. Трагедія сталася на автодорозі Київ – Чернігів. Внаслідок зіткнення автомобіля БМВ з вантажівкою загинуло двоє 18-річних дівчат та водій. Слідство з’ясовує обставини трагедії, але повернути життя молодим людям, на жаль, вже не вдасться.

Аналізуючи дорожньо-транспортні пригоди з дітьми, слід відзначити, що в переважній більшості вони мають місце у зв’язку з безконтрольністю дорослих за дозвіллям дітей.

Державтоінспекція Київщини звертається до батьків, вчителів та всіх учасників дорожнього руху з проханням вживати всіх необхідних заходів щодо попередження нещасних випадків з дітьми на дорогах. Слід зосередити увагу дорослих на дозвіллі та відпочинку дітей, особливо у вихідні та святкові дні.

Пам’ятайте, чужих дітей на дорозі не буває.

УДАІ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera