facebook  ДДСО

 
Новини
14-03-2011 11:50 | Переглядів: 117

Віктор Ратушняк: «Міліція має працювати для людей»

Сьогодні, 14 березня, у приміщенні Фастівської районної державної адміністрації, (Київська область), відбулася зустріч заступника Міністра внутрішніх справ України генерал-майора міліції Віктора Ратушняка із керівниками місцевих органів влади та самоврядування, населенням та правоохоронцями. У роботі зібрання взяли участь начальник Департаменту громадської безпеки МВС України полковник міліції Володимир Петровський, заступник начальника Головного управління МВС України в Київській області Юрій Спаський, голови місцевих райдержадміністрацій та міської ради, керівники сільських та селищних рад, мешканці міста та району.

 Віктор Ратушняк поінформував учасників зустрічі про позитивні зрушення у роботі Міністерства внутрішніх справ, зокрема, за рік роботи Уряду.

– Реформування системи МВС на сьогодні – одне з першочергових завдань, – зазначив заступник Міністра внутрішніх справ. – Воно є актуальним, адже міліція створена, щоб працювати на людей і для людей. Оскільки міліція громадської безпеки включає в себе служби, що найбільше контактують із громадянами – дільничні інспектори, патрульна служба міліції, підрозділи Державтоінспекції, – то я, зі свого боку, зроблю все від мене залежне, щоб не тільки зберегти ці служби, але й дати їм новий поштовх у роботі.

Заступник Міністра ознайомив присутніх із планами керівництва МВС щодо створення окремої служби, основним завданням якої була би профілактична робота з населенням. Загальновідомо, що хворобу легше попередити, ніж лікувати, тому робота з так званими «проблемними» категоріями наших співгромадян (сімейні дебошири, особи, схильні до вчинення хуліганства, раніше судимі) дасть змогу уникнути в майбутньому багатьох проблем.

У зв’язку з цим Віктор Ратушняк звернувся до сільських голів із проханням проявляти громадянську позицію і сприяти органам внутрішніх справ у виконанні їхніх завдань, звертатися до міліції зі своїми проблемами, натомість запевнивши їх, що основним завданням керівництва МВС є зробити обов’язковим реагування міліцією на кожен виклик і звернення громадян по допомогу.

Крім того, розглядалося питання функціонування місцевої міліції, коли її фінансування здійснюється з держбюджету, але місцева громада сама вирішує, скільки працівників міліції і яких спеціальностей (дільничних, працівників патрульної служби тощо) потрібно для забезпечення правопорядку в населеному пункті. Це дасть змогу наблизити діяльність правоохоронців до потреб людей і зробити їхню роботу прозорою та ефективною.

У другій частині зібрання його учасники ставили питання міліцейському керівнику по тим проблемам, що хвилюють жителів Фастівщини, серед них – розміщення малих архітектурних форм, що здійснюють роздрібну торгівлю тютюновими та алкогольними виробами, біля навчальних закладів, недостатня кількість працівників міліції на вулицях райцентру, незадовільна якість дорожнього покриття у місті тощо.

Після наради присутні мали можливість поспілкуватися із заступником Міністра внутрішніх справ про наболіле під час проведення ним особистого прийому громадян.

– Вдячний вам за спілкування, – на завершення зустрічі зазначив Віктор Ратушняк. – Усі зауваження, що прозвучали у залі, будуть внесені до протоколу наради і доповідатимуться Міністрові внутрішніх справ, а узагальнені результати спілкування з населенням Київщини будуть озвучені на засіданні Кабінету Міністрів України для їхнього подальшого вирішення. 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera