facebook  ДДСО

 
Новини
14-03-2011 13:54 | Переглядів: 147

Заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Зима зустрівся із жителями Яготина

Про здобутки та плани діючого Уряду, який вже впродовж року виконує свої обов’язки, розповів місцевій громаді заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Зима в приміщенні Яготинської районної державної адміністрації Київської області. Спілкуючись із керівниками районних адміністрацій, головами сільських рад, освітянами, медичними працівниками, правоохоронцями, пожежниками Леонід Зима не міг оминути й питання реформування органів внутрішніх справ, стану злочинності у країні та пріоритетні завдання МВС. Наприкінці зустрічі заступник Міністра внутрішніх справ вислухав місцевих жителів, які розповіли йому про свої проблеми та тривоги, деякі з них зверталися до Леоніда Зими за допомогою та передавали свої письмові звернення. По можливості він відповідав на питання громадян одразу, а деякі з них, які потребували детальнішої перевірки, брав під особистий контроль та обіцяв розібратися.

 У своєму виступі щодо діяльності Уряду Леонід Зима орієнтувався на звіт Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Так, за словами заступника міністра, 2010 року в Україні відбулася цінова стабілізація, зросла довіра громадян до банківської та фінансової систем. Вдалося не тільки повернутися на докризовий рівень валютних резервів країни, а й збільшити їх. Відбулося підвищення витрат на медицину, освіту, культуру та соціальний захист населення не тільки в державному, а й в місцевих бюджетах.

Також великим досягненням Уряду за цей рік Леонід Зима вважає активізацію будівельної галузі. Вивести її з кризи вже вдалося. Так, передбачається, що вже цього року кількість житла, яке буде побудоване, вийде на докризовий рівень.

 Також під час зустрічі з яготинською громадою Леонід Зима зупинився на організації діяльності міліції, очолюваної Міністром Анатолієм Могильовим.

-За сьогоднішньою вимогою керівництва МВС всі заяви та повідомлення про правопорушення повинні знайти своє місце у відповідному обліку, - наголосив Леонід Зима. У цьому контексті він зазначив, що «міліція не повинна працювати на статистику, тим паче, прикрашати її».

Заступник Міністра внутрішніх справ зупинився й на проблемі збільшення кількості крадіжок. Він пояснив, що раніше кримінальна відповідальність наступала лише тоді, коли вартість викраденого майна становила близько 900 гривень. Але зараз цей поріг знизився майже до 90 гривень. Зрозуміло, що і кількість кримінальних справ за цим видом злочину суттєво збільшилася.

Розповів заступник Міністра й про деякі зміни у проходженні техогляду автотранспорту. Так, за словами Леоніда Зими, наразі прийнято рішення щодо передачі цих функцій сертифікованим станціям технічного обслуговування.

Цікавили місцевих жителів і плани МВС у сфері протидії наркозлочинності. Як виявилося, це питання доволі актуальне для багатьох регіонів Київщини. Леонід Зима розповів, що минулого року МВС розробляло концепцію боротьби з наркоманією і План реалізації цієї концепції. До того ж, як наголосив заступник Міністра, велика увага зараз приділяється саме затриманню збувальників наркотичної отрути. 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera