facebook  ДДСО

 
Новини
17-03-2011 17:03 | Переглядів: 206

Економічна злочинність на Київщині нанесла збитків державі на 14 мільйонів гривень

На Київщині з початку року працівники управління боротьби з економічною злочинністю розкрили майже 40 злочинів у сфері земельних відносин. Об’єктом злочинних посягань стали 230 гектарів землі, основна частина якої – сільськогосподарського призначення, більше 60 гектарів – лісового і природно-заповідного фонду. Сума збитків за порушеними кримінальними справами становить понад 14 мільйонів гривень.

Так, за матеріалами міліції, працівники обласної прокуратури порушили кримінальну справу відносно інженера-землевпорядника однієї з обласних філій Центру державного земельного кадастру за ч.2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара. За реєстрацію та видачу державного акту на земельну ділянку чоловік вимагав та отримав хабар в 4 тисячі гривень. Посадовцю загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права займатися його діяльністю та строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За аналогічний злочин кримінальну справу порушили й відносно одного з керівників Держкомзему у місті Васильків. За прискорення підписання технічної документації та присвоєння кадастрового номеру на земельну ділянку жінка отримала хабара в сумі 100 доларів США. Тепер їй доведеться відповісти за кримінальним кодексом.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera