facebook  ДДСО

 
Новини
25-03-2011 11:19 | Переглядів: 210

Чиновниками Київщини державі нанесені збитки в сумі понад 13 мільйонів 135 тисяч гривень у земельній сфері

Згідно з розпорядженням Президента України від 23.06.2010 року «Про створення міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства у сфері земельних відносин» головне управління МВС України в Київській області проводить роботу з декриміналізації процесів у сфері земельних відносин.

За останні 2 місяці 2011 року працівники УДСБЕЗ ГУМВС виявили 38 злочинів економічної спрямованості у сфері земельних відносин. Сума збитків по порушених кримінальних справах складає понад 13 млн. 135 тис. грн., а предметом злочинних посягань стали 231 га земель сільськогосподарського призначення, з них 64,3 га – землі лісового фонду.

За матеріалами зібраними працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в Київській області, Іванківська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 368 Кримінального Кодексу України проти реєстратора одного з відділів Київської обласної філії ДП «Центр державного земельного кадастру», який вимагав та отримав хабар в сумі 860 гривень від місцевого мешканця за реєстрацію договору оренди земельної ділянки. Законопорушника затримали на гарячому.

У Києво-Святошинському районі кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України порушили проти службових осіб Управління Держкомзему Києво-Святошинського району. Використовуючи службове становище, держслужбовці погодили проект землеустрою для відведення у власність 12 громадянам земельні ділянки розміром 14 га для ведення особистого сілького господарства в адміністративних межах Гатнянської сільської ради Києво-Святошинського району. Виявилося, що віддані ділянки були з числа земель, які відносяться до категорії особливо цінних.

За аналогічний злочин кримінальну справу порушила прокуратура Київської області відносно чиновника Держкомзему в місті Ірпінь, яка погодила технічну документацію щодо виділення земельних ділянок 14 громадянам загальною площею 2.136 га в межах Ірпіньської міської ради. Загальна сума завданих збитків склала 800 000 грн.

У Київській області, слідчий Володарського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 3 ст. 358 Кримінального Кодексу України проти підробника документів. Одна із працівниць спілки співвласників майна СС «Перемога» Володарського району майстерно підробила протокол загальних зборів спілки співвласників, що призвело до незаконної передачі в оренду земельної ділянки 7 га. Спілці завдано збитків на суму 97 000 грн.

Ірпінська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 1ст. 365 Кримінального кодексу України. Посадові особи ДП «Київське лісове господарство» за період з липня по вересень 2010 року, знаючи, що ділянка лісу площею 6,4 га не була виведена із земель державного лісового фонду, нелегально приступили до виконання будівельних робіт із зведення котеджного містечка. Будь-якої проектної та дозвільної документації на проведення будівельних робіт посадовці не мали. Державі завдано збитків на суму 92 000 грн.
Наразі робота правоохоронних органів щодо подальшого виявлення зловживань у земельній сфері триває.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області 
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera