facebook  ДДСО

 
Новини
28-03-2011 10:28 | Переглядів: 175

Відома українська авіакомпанія спричинила державі збитки на суму 1 236 288 гривень заощаджуючи на інвалідах

Одна з відомих українських авіакомпаній протягом тривалого часу заощаджувала на інвалідах. Службовці компанії допустили серйозні порушення законодавчих норм, склавши звіти форми №10-ПІ про зайнятість і працевлаштування інвалідів за 2007-2008 роки. У звіти внесли завідомо неправдиві дані про зайнятість інвалідів – штатних працівників на підприємстві, значно завищивши їхню кількість. Підроблені документи були надані до Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Відповідно до ст. 19 українського законодавства «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для підприємств, установ і організацій, у тому числі й тих підприємств і громадських організацій інвалідів і фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік. Разом із тим, ст. 20 ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» встановлено, що підприємства, установи і організації, де середньооблікова чисельність працюючих людей з фізичними вадами менша, ніж установлено нормативом, щороку повинні сплачувати відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції. Сума таких санкцій визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом.

Через неправомірні дії службових осіб авіакомпанії та несплату ними адміністративно-господарських санкцій, державним інтересам нанесені збитки на суму 1 236 288 гривень. Прокуратура спільно з працівниками Управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю розслідує кримінальну справу за ознаками складу злочинів передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу України (службове підроблення та зловживання службовим становищем службовими особами). Санкція статті передбачає від 5 до 8 років тюрми та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років. Наразі по даному факту триває слідство. Проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи.

 Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera