facebook  ДДСО

 
Новини
31-03-2011 09:15 | Переглядів: 168

Крадієм виявилася 12 – річна циганка

 Останнім часом в місті Бориспіль, що на Київщині, було скоєно ряд крадіжок з приватних будинків. Як встановили працівники карного розшуку місцевої міліції, до злочинів причетна 12-річна циганка, яка називаючись листоношею, обкрадала бориспільців.

Того дня увагу оперуповноваженого, який їхав у справах на автомобілі, привернула неповнолітня дівчинка, яка вийшла з приватного будинку. Якесь внутрішнє чуття оперативника підказало, що щось тут не так. Поки правоохоронець розвертав автівку, малолітня зникла. Проте за кілька хвилин горе-циганча з’явилося знову, вийшовши з іншого подвір’я. Коли помітила міліціонера, то почала тікати. Але все-таки потрапила до рук працівника міліції. На питання, що вона тут робить, відповіла: «Прошу їсти для діда та баби».

У міськвідділі неповнолітня вигадувала різні історії, просила її відпустити, намагалася втекти. Насамкінець в хід пішла «важка артилерія» - сльози. Та врешті-решт у скоєних крадіжках зізналася. Потерпілі без краплі сумніву вказали на неї. 

З’ясувалося, що в більшості випадків циганка у вечірній час заходила до будинків, де було увімкнене світло. Представлялася листоношею та просила стареньких людей підписати документ. Допоки пенсіонери вивчали папери – дівчина швидко оглядала помешкання та забирала те, що являло собою якусь цінність. Після цього хутко зникала. Інколи діяла за іншою схемою: просила дати для дідуся та бабусі продуктів. Поки господарі збирали харчі – мала крадійка «збирала» все, що погано лежить. Одного разу контактувати з господарями не довелося - дівчина потрапила в будинок через незачинені вхідні двері . В прихожій на столі побачила мобільні телефони, гаманець та ювелірні прикраси. За мить речі опинилися в кишені юної злодійки. Господарі оселі в цей час спокійно відпочивали в іншій кімнаті, не підозрюючи, що їх обікрали.
Наразі працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Проводиться перевірка стовно причетності 12–річної циганки до скоєння аналогічних злочинів на території Київської області.

Юлія Харламовська, Бориспільський МРВ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera