facebook  ДДСО

 
Новини
05-04-2011 10:12 | Переглядів: 335

У Ставищі на Київщині жінка розчленила труп свого чоловіка, ногу і статевий орган убитого закопала у сараї, а те що залишилося викинула на сміттєзвалище

Наприкінці березня ранішній дзвінок до чергової частини Ставищенського райвідділу міліції підняв увесь особовий склад. На іншому кінці дроту повідомили, що на одній із вулиць собаки гризуть людську голову. На місце події миттєво виїхала слідчо-оперативна група. За вказаною адресою правоохоронці виявили понівечену голову, а через деякий час неподалік від страшної знахідки на сміттєзвалищі знайшли й інші розчленовані рештки.

Встановивши особу, дослідивши факти та опитавши десятки свідків працівники міліції склали картину кривавого злочину. Загиблим виявився 40-річний місцевий житель, раніше неодноразово судимий. З’ясувалося, що покійний протягом кількох діб не з’являвся додому. Дружина зниклого не змогла пояснити міліціонерам, куди подівся її чоловік, нарікаючи, що благовірний небайдужий до алкоголю, тому подібна ситуація для родини звична. Втім, слова жінки не підтвердилися. У сараї біля будинку де мешкала сім’я, працівники міліції виявили відрізаний чоловічий статевий орган та частину ноги, закидані землею. Розчленовані рештки з головою знайдені на сміттєзвалищі та частини людського тіла, невдало приховані у підсобному приміщені, належали одній людині. Після пред’явлення доказів, дружина загиблого зізналася у вбивстві.

Правоохоронцям жінка розповіла, що покійний зловживав спиртними напоями, бив і постійно принижував її. Того злощасного дня чоловік також прийшов нетверезим та вчинив бійку. Дочекавшись, коли кривдник засне, жінка взяла сокиру та щосили вдарила його по голові. З її слів, вже після другого удару чоловік перестав дихати. Злякавшись, дружина, до речі, медсестра за фахом, розчленувала тіло померлого кухонним ножем. Ногу та інтимний орган прикопала у сараї, а все що залишилося вивезла до найближчої сміттєвої ями. 

Зі слів сусідів, родина вважалася не благодійною. Алкоголем зловживали всі члени сім’ї. Начальник Ставищанського районного відділу міліції Юрій Шайда розповів, про те що родина неблагополучна знали всі оточуючі. Втім офіційно ніхто з сусідів ніколи не скаржився до міліції. Якби очевидці гучних сімейних скандалів, побоїв та розпиття спиртних напоїв написали скарги до правоохоронних органів, трагедію можна було б попередити.

Жінка наразі затримана та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом проводиться ряд експертиз, у тому числі й психіатрична. Відносно підозрюваної працівники міліції порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України (навмисне вбивство). Вдові загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera