facebook  ДДСО

 
Новини
06-04-2011 11:27 | Переглядів: 438

Під час проведення прямої телефонної лінії з керівником міліції столичного регіону на правоохоронців нарікали і висловлювали подяки

Нещодавно відбулася пряма телефонна лінія з начальником міліцейського главку Київщини генерал-лейтенантом міліції Костянтином Сапком. Кількагодинна робота тривала в досить напруженому режимі. Більше 20 кваліфікованих відповідей на наболілі запитання отримали жителі Київської області. В свою чергу чимало корисної інформації про роботу своїх підлеглих на місцях почув і Костянтин Васильович – від слів подяки до відвертих нарікань. Керівник обласної міліції пообіцяв людям в найкоротший термін усунути недоліки та розібратися за кожною окремою справою. Найгостріше під час спілкування постали питання щодо розкриття майнових злочинів, особливо дачних крадіжок. Також неабияку увагу телефонуючі звертали на погіршення в галузі незаконного обігу наркотиків, відносин в земельній сфері.

Левова частка питань стосувалася різних аспектів діяльності УДАІ.  

Таке, наприклад, запитання прозвучало від жителя Броварського району:
- Чи потрібно мені замінити посвідчення водія радянського зразка на нове посвідчення з кінцевим терміном дії?
- Заміна водійських документів пов’язана з невідповідністю реквізитів наших посвідчень існуючим нормам європейського стандарту. Згідно з вимогами Міжнародної конвенції про дорожній рух, учасником якої Україна є з 1974 року, у посвідченні водія повинна бути зазначена кінцева дата терміну його дії.

Вже відомо, що після 29 березня поточного року, відповідно до вимог Конвенції, українські водії отримуватимуть посвідчення з «терміном придатності» та матимуть змогу обміняти старі документи на посвідчення європейського зразка. Обов’язкової заміни всіх діючих на території України посвідчень проектом постанови не передбачено.

На території Київської області зареєстровано 630 організацій, які здійснюють вантажні міжнародні перевезення та 64 організації, що займаються пасажирськими перевезеннями закордон. Водії цього транспорту, як показує досвід, найбільше стикаються з проблемами під час перетину кордону. 

Наступне питання по лінії УДАІ було від жительки м. Фастів:
- Як зареєструвати скутер?
З 1 січня 2010 року була запроваджена державна реєстрація мопедів. Щоб зареєструвати такі транспортні засоби, придбані після набуття чинності постанови Кабінету Міністрів, а саме 29.12.2009 року, необхідно мати довідку-рахунок та завірену копію вантажно-митної декларації. На зареєстровані мопеди видаються тимчасові реєстраційні талони з безстроковим терміном дії та номерні знаки, які передбачені чинним державним стандартом.

При цьому було передбачено, що перша державна реєстрація мопедів, придбаних до 29.12.2009 року проводилась за спрощеною схемою без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, після проведення Державною автомобільною інспекцією відповідних перевірок.

Проте з 15 лютого 2011 року у зв’язку з надходженням листа від Міністерства юстиції України спрощену державну реєстрацію мопедів було призупинено. Для врегулювання питання щодо подальшої реєстрації мопедів за спрощеною схемою Департаментом ДАІ МВС України до Кабінету Міністрів України надані необхідні документи для внесення відповідних змін до законодавчих актів.

За керування мопедом, який не зареєстрований в установленому порядку, передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн.

Згідно ч.2 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування мопедом без посвідчення водія, передбачено покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі від 510 до 595 грн.

Водієм мопеду може бути особа, яка досягла 16-річного віку, не має медичних протипоказань, закінчила курси з підготовки, перепідготовки водіїв транспортних засобів за відповідними програмами в акредитованих департаментом Державтоінспекції МВС закладах та отримала свідоцтво про закінчення закладу.  

Хочеться просто звернути вашу увагу на те, що лише в минулому році за участю недосвідчених водіїв мопедів та скутерів відбулося 180 ДТП, в яких загинуло 14 людей, а 210 – отримало травми різного ступеня тяжкості.

Під час проведення телефонної лінії жителі неодноразово звертали увагу на ступінь розкриття правоохоронцями такої категорії злочинів, як крадіжки. Так, мешканка села Гореничі Києво-Святошинського району повідомила, що в жовтні минулого року з її будинку викрали 4000 гривень та намагалась викрасти і підробити документи на її земельні ділянки. Вона зателефонувала до міліції й повідомила про це. На жаль, належного реагування на її звернення не було.

У відповідь на це Костянтин Васильович пообіцяв, що упродовж тижня до жінки навідуються працівники міліції і з’ясують всі обставини злочину. За даним фактом буде проведено якісну перевірку. До речі, цього року лише у Києво-Святошинському районі області зафіксовано на 120 звернень більше, аніж у минулому та в порівнянні з тогорічними показниками на 80 випадків крадіжок розкрито більше.

Окрім критичних заяв під час телефонної лінії прозвучали і слова подяки. Мешканець Кагарлицького району розповів про те, що не так давно на трасі Київ-Одеса він зупинився допомогти чоловікові, який галасував. Той, хто просив про допомогу, виявився шахраєм: незаконно заволодів автомобілем чоловіка і втік. Постраждалий одразу звернувся до міліції і вже за 15 хвилин працівники державтоінспекції Білоцерківського району затримали викрадача і повернули авто власникові.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera