facebook  ДДСО

 
Новини
11-04-2011 10:13 | Переглядів: 164

У Броварах через необережний удар у скроню двоє підлітків скалічили один одному життя

Трагедія сталася під час великої перерви у професійному Броварському коледжі. П’ятеро старшокурсників вийшли за територію училища до автобусної зупинки. У цей самий час по вузькій алеї ішов випадковий перехожий, Сергій, – учень однієї із броварських шкіл. Повз галасливу компанію 15 річному хлопцеві спокійно пройти не вдалося. Школяр ненавмисно зачепив плечем 17-річного студента коледжу на ім’я Вадим. Між молодими людьми спалахнула сварка.

Зі слів свідків події, спровокував конфлікт старший учень, Вадим. Під час суперечки 15-річний Сергій ударив старшокурсника у скроню, втім той ніяк заспокоювався. Після третього удару Вадим упав асфальт і почав спливати кров’ю. Товариші, які знаходилися поруч не встигши навіть збагнути, що трапилося, викликали швидку допомогу. Потерпілого у вкрай тяжкому стані доправили до реанімаційного відділення Броварської Центральної районної лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою та переломом кісток черепа. Про те, що сталося, хлопець нічого не пам’ятає. Зі слів медиків, юнак дивом вижив. Хлопчину врятувала молодість.

Свідки події розповіли, що всі п’ятеро учнів коледжу були напідпитку. Викладачі училища за дивним збігом обставин цього не помітили, зсилаючись на велику перерву напередодні трагедії. А керівництво навчального закладу в тому, що сталося звинуватило продавців, які змогли продати алкоголь неповнолітнім і дитячу агресію.

15-річного школяра працівники міліції затримали наступного дня після інциденту. Про наслідки сварки хлопець навіть не здогадувався. Зі слів правоохоронців учень пояснив, що захищався. У школі, де навчався Сергій, тим, що сталося шоковані викладачі та друзі затриманого. Класний керівник разом з дирекцією закладу характеризують школяра виключно позитивно: як спокійного, адекватного учня. Зі слів друзів, Сергій колись займався тайським боксом, але ніколи і ні з ким не мав конфліктів. Бійку зі старшокурсником і її тяжкі наслідки вважають страшною і безглуздою випадковістю. Втім усі обставини трагедії з’ясовують правоохоронці. За даним фактом тривають слідчо-оперативні заходи.

Відносно затриманого наразі порушили кримінальну справу за ст. 121 Кримінального Кодексу України (тяжкі тілесні ушкодження). Згідно українського законодавства, відповідальність за такий злочин наступає з 14 років. Тепер долю Сергія вирішуватиме суд. Необачність та емоційність цього разу скалічила два життя. Студент напідпитку отримав тяжку, небезпечну для життя травму, наслідки якої, напевно, пам’ятатиме довго, а 15-річний учень має всі шанси провести найкращі роки за гратами.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області 
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera