facebook  ДДСО

 
Новини
21-04-2011 12:40 | Переглядів: 226

Великдень з отруєним м’ясом та інвалідністю. Працівники ветеринарної міліції Київщини провели рейд по місцях стихійної торгівлі м’ясними продуктами, сума складених штрафів сягнула 10 438 гривень

Напередодні Велкодня готуючись до свята люди масово скуповують м'ясо. Втім поспішаючи принести бажані продукти до столу та зекономити, як правило, забувають про власну безпеку. З метою недопущення гострих і небезпечних токсикоінфекційних захворювань у людей працівники Відділу ветеринарної міліції Головного управління МВС України в Київській області провели рейд у місцях стихійної торгівлі та на офіційних точках продажу м’ясних продуктів.

Під час рейду правоохоронці перевірили 24 ринки різної форми власності та 21 магазин. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на суму 10438 гривень притягнули 90 недобросовісних продавців. 12 місць стихійної торгівлі м’ясом забитих сільськогосподарських тварин ліквідували. Вилучили з реалізації, переробки та утилізували 8229 кілограми птахівництва на суму 123435 гривень та 4698 кілограмів м’ясопродуктів на 140940 гривень.

За грубі порушення Закону України «Про ветеринарну медицину» і Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» працівники міліції направили матеріали до прокуратури на власників відомого кафе у Обухові та продуктового магазину одного з сіл Баришівського району. Роботу ринку «Слов’янський» того ж району тимчасово призупинили. Під час перевірки експерти виявили недопустимі порушення вимог приписів державних інспекторів ветеринарної медицини району. Санітарний стан м’ясного павільйону визнали як не задовільний. У приміщенні заходилися будівельні матеріали та бродячі собаки, реалізація м’яса проводилася зі столів застелених ганчір’ям та картоном. Крім того, у павільйоні відсутній холодильник ізолятор і водопостачання. Експлуатаційний дозвіл на роботу ринку керівництво правоохоронцям не надало. Купувати продикти у подібних місцях дуже небезпечно.

Зі слів головного спеціаліста ветеринарної міліції Києво-Святошинського району Любові Домненко, купуючи м’ясо у місцях стихійної торгівлі люди наражають себе на неабияку небезпеку. Без належних санітарних умов та термічної обробки м’ясопродукти перетворюються на носії хвороб, які передаються людям і можуть призвести до інвалідності, таких як трихінельоз або ехінококоз. За статистикою частіше заражаються жінки, зазвичай саме вони більше пораються на кухні, мають прямий прямий контакт із сирою їжею і куштують її під час приготування. Наприклад, куштуючи на сіль сирий м’ясний фарш можна проковтнути небезпечну личинку трихінельозу, який не піддається лікуванню. Втім про такі наслідки, як правило, ніхто не замислюється.

Для того щоб уберегти себе та своїх близьких від захворювань, отруєнь і не зіпсувати свята, працівники ветеринарної міліції радять купувати продукти тільки у санкціонованих місцях, звертати увагу на санітарні умови помешкань та зовнішній вигляд продавців, вимагати у останніх документи і санітарні книжки на продукти. Переглядаючи їх важливо впевнитися, що довідки не прострочені у часі та засвідчені у лабораторії.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera