facebook  ДДСО

 
Новини
29-04-2011 14:29 | Переглядів: 159

Щоб отримувати більшу пенсію, люди платили шахрайці суму з трьома нулями

Працівники відділу ДІМ Білоцерківського МВ затримали 27-річну жительку міста Таращі, яка, зловживаючи довірою громадян, незаконно заволодівала їх грошовими коштами.

Встановлено, що жінка півроку пропрацювала у відділі соціального захисту громадян у місті Тараща. Свій досвід соцпрацівниця використовувала не за призначенням - замість допомоги пенсіонерам в отриманні заслужених ними пенсій, вона користувалась їх довірою і брала з них «гонорари» за послуги, які в подальшому не надавала. Жінка пропонувала знайомим оформити документи на суттєву добавку до пенсії та, отримавши гонорар, зникала разом з грошима. Аби замовники не набридали вимогами прискорити процес оформлення, шахрайка змінювала сім карту мобільного телефону і далі продовжувала відшукувати потенційних жертв на території Таращанського та Білоцерківського районів.

Так, дві жительки міста Біла Церква, віддали шахрайці за дану послугу близько 7500 гривень кожна. Не отримавши документів на підвищення пенсій, вони звернулись до правоохоронців.

Працівники міліції встановили особу аферистки. Коли «запахло жареним», шахрайка звернулась до лікарні, щоб отримати довідку про те, що вона «несповна розуму» та не вийшло. Лікарі повідомили працівникам міліції про те, що дана особа психічно здорова та цілком адекватна і має відповідати за законом за вчинені злочини.

За даним фактом стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), яка передбачає покарання у вигляді штрафу, до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Світлана Лісовська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera