facebook  ДДСО

 
Новини
04-05-2011 12:10 | Переглядів: 945

За вигул собак без повідка та намордника господарів притягуватимуть до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Керівництво Броварського міськвідділу міліції вкрай стурбоване тим, що у місцях для відпочинку людей, зокрема парках і скверах, де зазвичай проводять час сім’ї з маленькими дітьми, власники небезпечних порід собак вигулюють своїх улюбленців без повідка та намордника.

Утримання чотирилапих без повідків і намордників можливо лише в спеціально відведених місцях та добре огородженій території.  

Великого собаку, який гуляє без намордника, важко контролювати навіть власнику. Нерідко це призводить до фатальних наслідків. За даними Броварських правоохоронців з початку 2011 року в місті зафіксовано 5 випадків порушення правил утримання собак, зокрема 1 випадок з офіційно зареєстрованим укусом. Більшість власників чотирилапих друзів нехтують правилами вигулу своїх улюбленців. На жаль, досить часто байдуже ставлення хазяїв призводить до трагічних випадків. Тому порушників правил вигулу собак притягуватимуть до адміністративної відповідальності за ст. 154 Кодексу України про адміністративні покарання, яка передбачає штрафи від 17 до 119 гривень, крім того можлива конфіскація тварини. У випадках заподіяння тілесних ушкоджень чи настання смерті потерпілого від укусу, господар може нести і кримінальну відповідальність до 10 років ув’язнення, згідно проекту закону Верховної ради з 07.07.2010 року. Втім з 03.02.2011 року законопроект винесли на доопрацювання. 

Якщо власники собак дотримуватимуться правил вигулу, уникнути неприємних ситуацій буде набагато легше, адже на повідку і в наморднику собака не зможе нікому завдати фізичної шкоди.

Юлія Барабаш, Броварський МВ (з обслуговування міста Бровари та Броварського району) ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera