facebook  ДДСО

 
Новини
19-05-2011 13:25 | Переглядів: 189

На Київщині справу про труп в шафі розплутали дактилоскопісти

 В лютому минулого року в лісосмузі між селами Лебедівка та Вища Дубечня Вишгородського району перехожий виявив шафу. Відкривши дверцята незрозумілих засніжених меблів, всередині чоловік побачив небіжчика.

Міліція на місце приїхала одразу. Почалася копітка робота із встановлення особи потерпілого. За словами судмедексперта смерть чоловіка віком приблизно 35-40 років настала внаслідок колото-різних поранень легенів. Дізнатися, хто він, стало першочерговим завданням задля розкриття злочину та подальшого затримання вбивці.

Експертна служба в цьому випадку відіграла найважливішу роль. Наявність банку даних відбитків пальців рук на осіб, які раніше скоювали злочини і правопорушення, а таких на Київщині більше 200 тисяч, дало результат. Загиблим виявився 39-річний раніше засуджений за наркотики житель столиці. В ході оперативної роботи міліціонери встановили знайомих загиблого і таким чином вийшли на підозрюваного. Затриманий товариш покійного у всьому зізнався. Чоловік розповів, що напередодні свята закоханих вони випили, почали говорити про жінок, аж поки між ними не зайшов спір про одну знайому. Сварка закінчилася тим, що він схопив зі столу ніж та вдарив суперника. Тіло приховав у шафі, а вночі вивіз на власній вантажівці до лісу.

На сьогоднішній день кримінальна справа, порушена за фактом вбивства, знаходиться в суді, затриманий чекає на вирок. Йому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

За словами начальника сектору дактилоскопічних досліджень міліції столичної області Олени Кордяк, лише цього року за допомогою автоматизованої дактилоскопічної системи було встановлено близько 90 осіб, причетних до скоєння злочинів, дев’ять з цих злочинів – особливо тяжкі. На даний час експертами-правоохоронцями встановлено більше десяти невпізнаних трупів. Окрім цього, службою в порівнянні з показниками минулого року розкрито майже на 50% злочинів більше, що пов’язано із поступовим збільшенням колекції дактилокарт в базі Науково-дослідного експертно-кріміналістичного центру при ГУМВС України в Київській області.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera