facebook  ДДСО

 
Новини
08-06-2011 14:46 | Переглядів: 206

Безпеку перевезення пасажирів контролює ДАІ

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв, підвищення технічної справності автобусів, які залучаються до перевезень людей, особливо організованих груп дітей до місць відпочинку, в період з 31 травня по 30 червня 2011 року на території Київської області Державтоінспекцією проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті „Автобус – 2011”.

За 5 місяців поточного року на території Київської області з вини водіїв автобусів скоєно 7 ДТП в яких 1 людина загинула та 9 отримали тілесні ушкодження, за аналогічний період 2010 року трапилось 8 ДТП при яких 17 отримали тілесні ушкодження.

В столичній області нараховується 665 автобусних маршрутів по перевезенню пасажирів, на постійних маршрутах працює 325 суб`єктів підприємницької діяльності, які обслуговують понад 4000 тис. автобусів та мікроавтобусів. Протяжність маршрутів становить майже 30 тисяч кілометрів. Нинішня ситуація на автошляхах області не найкраща. Одні звинувачують у цьому стан доріг, інші – зміни в законодавстві. Кажуть, що водії стали нахабнішими і відчувають свою безкарність, як наслідок – невтішна статистика загиблих та поранених внаслідок ДТП. Стан справ з пасажироперевезеннями на дорогах області поки що знаходиться не на такому рівні як хотілося, але все – таки ситуацію Державтоінспекція контролює і вживає дієві заходи для того, щоб рівень аварійності пасажирського транспорту був якомога меншим. Значно впливає на ріст аварійності незадовільний технічний стан пасажирського транспорту, всім відомо, що кожен другий автобус в області – приватний, через це і неналежна профілактична робота, низький рівень перевірок автотранспорту при виїзді на маршрути, непринципова позиція в питаннях видачі та позбавлення ліцензій на право перевезення людей..

З початку проведення відпрацювання працівниками ДАІ Київської області перевірено 106 суб’єкт господарювання, видано 55 приписів ДАІ, оглянуто 1829 автобусів та мікроавтобусів, виявлено та задокументовано 1104 порушень ПДР скоєні перевізниками, виявлено 2 факти керування автобусами в нетверезому стані і притягнуто до відповідальності.

Під час проведення рейду Державтоінспекцією особлива увага приділяється водіям, які задіяні для перевезення пасажирів, додатково перевіряються наявність в автобусах запасних і аварійних виходів, їх укомплектованості засобами пожежогасіння та медичними аптечками, незаконним переобладнанням автобусів та встановлення додаткових місць для сидіння.

Серйозне занепокоєння викликають водії приватних автобусів та мікроавтобусів, які нелегально займаються пасажироперевезеннями. Такі водії наражають на небезпеку не тільки себе, а й тих пасажирів яких перевозять. Під час відпрацювання, з метою недопущення аварійності, працівники ДАІ виявляють таких псевдоперевізників, оскільки перевезенням пасажирів вони не мають права займатись.

Державтоінспекція бажає всім пішоходам, пасажирам і водіям неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, толерантності, ввічливості та поваги один до одного. Взаєморозуміння і культура поведінки на дорогах є запорукою і гарантією безпеки руху. І пам`ятайте, сіли за кермо автомобіля думайте про своє життя і життя тих хто на дорозі.


Управління ДАІ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera