facebook  ДДСО

 
Новини
13-07-2011 12:12 | Переглядів: 344

На Київщині виявили більше 10 тон курячих тушок із США

В Кагарлицькому районі під час рейду щодо незаконного обігу продукції тваринного походження працівники ветеринарної міліції Київщини виявили підпільний цех із переробки м’яса птиці. Звідти вилучено і направлено на утилізацію більше 10 тон курей виробництва США та 600 кілограмів м’яса взагалі невідомого походження.

Кури-іноземки зберігалися в морозильних камерах в картонних ящиках без відповідного маркування на державній мові. Отже існує ймовірність, що завезене м'ясо в Україну було нелегально. До речі, термін придатності його закінчиться за кілька днів. Як з’ясувалося під час перевірки, в найближчий час тушки мали «множити»: заливати специфічним розчином, після чого отримувати вагу, більшу в півтора рази. 

Окрім порушення ветеринарних норм, на сьогоднішній день є підстави підозрювати власника небезпечного м’яса у підробці документів. Зі слів старшого інспектора з особливих доручень Відділу ветеринарної міліції ГУМВС України в Київській області Віктора Яценко, при пред’явлені документів на дану продукцію було встановлено, що документи, які повинні підтверджувати якість і безпеку м’яса не відповідають дійсності. Тобто, виявлено, що вони підробні. Рішенням надзвичайної протиезоотичної комісії дану продукцію визнано неякісною і небезпечною, тому її буде утилізовано на спеціальному заводі.  

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, використання підроблених документів. Власнику загрожує обмеження волі на строк до трьох років. Споживачеві ж залишається радіти, що ця партія не потрапила на прилавки магазинів і нашого столу.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera