facebook  ДДСО

 
Новини
20-07-2011 11:04 | Переглядів: 267

Насильство в сім’ї

До чергової частини Броварського міськвідділу надійшло тривожне повідомлення: чоловік намагається вбити дружину. Через кілька хвилин міліціонери прибули за вказаною адресою. Двері відчинив захмілілий чоловік. Побачивши на порозі людей у форменому одягу, покликав дружину:

- Міліцію ти викликала?

- Я, - а що приїхали!

За кілька хвилин із кімнати вийшла молода жінка із синцем під оком. Трималася жінка досить спокійно й одразу заявила, що з чоловіком хоче розлучитися, тому що він випиває та б’є її. Нажаль подібні випадки непоодинокі.

Зі слів Руслана Хартановича, начальника міліції громадської безпеки Броварського міськвідділу, за сумною статисктикою жінки страждають від кулаків своїх чоловіків частіше, ніж від автокатастроф і тяжких хвороб. Лише за 2011 рік до служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах дітей надійшло 270 звернень з приводу домашнього насильства. 

Згідно зі статтею №173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, насильство у сім’ї тягне за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до одного місяця або ж адмінарешт на термін до 5 діб. При повторному правопорушенні штраф і виправні роботи збільшуються вдвічі. Втім штрафи, нажаль, не лякають кривдників. Причина тому недосконале законодавство, котре обмежує повноваження міліції проводити досудове слідство за умисне спричинення тілесних ушкоджень. А це б дозволило більш суворо карати кривдників у рамках не тільки адміністративного, а й кримінального законодавства.

Юлія Барабаш, Броварський МВ
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera