facebook  ДДСО

 
Новини
08-08-2011 10:25 | Переглядів: 559

Охорону громадського порядку під час проведення «Євро-2012» буде забезпечено

 Днями на території навчального центру внутрішніх військ МВС України, який розташований в с. Нові Петрівці, що на Київщині, були проведені тактико-спеціальні навчання з метою перевірки дій працівників органів внутрішніх справ під час можливого ускладнення оперативної обстановки в ході проведення футбольних матчів фінального турніру чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012»

До заняття залучався зведений загін Головного управління міліції Київщини та військовослужбовці двох військових частин внутрішніх військ МВС України - 3027 та 3030. Загалом кількість особового складу перевищила 1200 чоловік. Метою заходу було навчити кожного працівника при виконанні поставлених завдань діяти правильно, сміливо, наполегливо, у відповідності до закону. Найголовнішим завданням навчань стала перевірка, наскільки злагоджено та ефективно спрацює кожна група оперативного шикування при проведенні заходів щодо припинення масових безпорядків.

Для перевірки знань та навичок особового складу до навчального центру прибули працівники Центрального апарату Міністерства внутрішніх справ на чолі з начальником Головного штабу МВС України генерал-майором міліції Анатолієм Лазаревим.

На початковому етапі навчань було проведено стройовий огляд, перевірено тривожні валізи, а також знання функціональних обов’язків і законодавчих актів, що регламентують діяльність працівників міліції. 

 За задумом дві групи вболівальників загальною кількістю 100 чоловік незадоволені рішенням головного судді матчу та чинять хуліганські дії перед стадіоном НСК «Олімпійський», які згодом переростають у масове заворушення на площі. Командир зведеного загону дає розпорядження на здійснення заходів з проведення спеціальної операції.

Для проведення ефективних дій з припинення масового порушення громадського порядку відповідно до умовної оперативної обстановки спецзагони продемонстрували виконання наступних вправ: шикування «Цеп-1,2,3», «Щит», «Кулак», «Черепаха», а також витіснення натовпу шляхом шикування в бойовий порядок «Моноліт-2». 

 

За словами Анатолія Лазарева, у проведенні таких навчань безперечно є позитивний результат.

 

В той же час він звернув увагу на деякі недоліки в питаннях організації взаємодії підрозділів, діях при зміненні оперативної обстановки та матеріально-технічного забезпечення. Анатолій Анатолійович відмітив, що лише постійне проведення таких спільних навчань дасть змогу професійно забезпечити охорону громадського порядку під час проведення «Євро-2012».

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera