facebook  ДДСО

 
Новини
26-08-2011 12:19 | Переглядів: 739

Профілактика дитячого алкоголізму

Одна з найгостріших проблем сьогодення -- поширення вживання наркотичних речовин дітьми та підлітками. Найпоширенішими наркотичними речовинами є алкоголь і тютюн. Не оминула ця проблема і Броварський район Київщини.

Зі слів начальника кримінальної міліції у справах дітей Броварського МВ ГУМВС України в Київській області Олени Косенко, лише з початку 2011 року довелося притягувати до відповідальності неповнолітніх: 22 особи - за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях; 31 особу - за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді; 13 осіб - за порушення встановленого порядку промислової переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованих алкогольних або тютюнових виробів; 6 осіб - за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння. 

Причиною дитячого алкоголізму нерідко стають і слабоалкогольні напої, які продаються на чи не на кожному кроці. З телеекранів і радіоефірів постійно пропагандують про задоволення від тютюнових та алкогольних виробів. Багато залежить і від батьків підлітків, котрі зловживають спиртним. Дитиною ж така поведінка сприймається, як норма, і в неї швидко формується алкогольна поведінка.

Працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей регулярно співпрацюють з школами міста й району, а також зі службами у справах дітей. Для профілактики паління та вживання алкогольних напоїв серед неповнолітніх проводяться профілактичні бесіди та лекції. Напередодні нового навчального року складаються графіки лекцій для учнів 7-11 класів.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області 
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera