facebook  ДДСО

 
Новини
31-08-2011 13:21 | Переглядів: 308

На Київщині літня жінка розплатилася за ремонт десятьма тисячами доларів та власним життям

Повернувшись додому 43-річний житель села Новосілки Київської області знайшов свою матір мертвою у сараї. Голова жінки була розбитою. Неозброєним оком було помітно, що літня жінка померла від насильницької смерті. Шокований син покликав сусіда та зателефонував до міліції.

Приїхавши на місце події співробітники міліції разом зі слідчо-оперативною групою зафіксували на тілі 68-річної загиблої близько семи розсічених ран голови. У будинку, де проживали матір із сином, виявили розбите скло у вікні, з самої ж оселі винесли близько 10 000 доларів США та коштовні речі.

Провівши ряд розшукових заходів правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 53-річний мешканець Івано-Франківської області. Чоловік офіційно ніде не працював і уже мав судимість за тяжкі злочини. Зі слів начальника Вишгородського райвідділу міліції ГУМВС України в Київській області, полковника міліції Леоніда Паланичко, підозрюваний провів у місцях позбавлення волі близько 19 років. До села Новосілки він приїхав, як сам пояснив, на заробітки. Представлявся вигаданим ім’ям та пропонував послуги із проведення ремонтних робіт. Саме так і познайомився зі своєю майбутньою жертвою.

Втершись у довіру до одинокої жінки літнього віку, яка проживала лише з дорослим сином, зловмисник взявся зробити господарці відкоси до дверей. Повештавшись у домі жінки та придивившись на чому можна нажитись, чоловік попросив пенсіонерку принести йому інструменти з підсобного приміщення. Нічого не підозрюючи жінка пішла до сараю. Слідом зайшов і ремонтник. Зі своєю жертвою він розправився шквалом ударів по голові, яких нарахували більше десяти, металевим молотком. Знаряддя вбивства майстер знайшов на місці злочину. Забравши гроші й цінності «заробітчанин» зник.

Втім далеко утекти зловмиснику не вдалося. Він навіть не встиг витратити нажиті кров’ю гроші. Затримали підозрюваного вже через добу в Києві під час розпиття алкогольних напоїв у квартирі одного з його знайомих. Після пред’явлення йому фактів і доказів відносно скоєного злочину, чоловік зізнався в убивстві. Крім того, зізнався ще в декількох крадіжках на березі річки Десна. Розповів, що викрадав речі та коштовності у відпочиваючих.
Наразі відносно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera