facebook  ДДСО

 
Новини
26-09-2011 17:06 | Переглядів: 321

Увага! Діти на дорозі!

Ситуація щодо дитячого дорожньо-транспортного травматизму, яка склалася на території Київської області завжди знаходиться на постійному особливому контролі Державтоінспекції Київської області. Працівниками ДАІ проводяться заходи, спрямовані на недопущення дорожніх пригод за участю дітей. Щорічно, перед початком та закінченням навчального року працівники ДАІ проводять профілактичні бесіди, як з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, так і з їхніми батьками, облаштовують у закладах освіти куточки з безпеки дорожнього руху, розповсюджують навчальні листівки про необхідність дотримання Правил дорожнього руху. Адже збереження життя дітей – це спільна справа правоохоронців та батьків. Але як не прикро констатувати з початку 2011 року за участю дітей сталося 93 дорожньо-транспортні пригоди в яких 21 дитина загинула та 137 отримали тілесні ушкодження.

Раптова поява на дорозі малолітніх пішоходів досить небезпечна, але ще небезпечніше, якщо вони знаходяться за кермом велосипеда, мопеда чи мотоцикла. Найменша похибка – і може статися непоправне лихо. Трагічний випадок нещодавно стався в селищі Сквира коли під колесами автомобіля загинула 5-річна дитина, яка раптово вибігла на проїжджу частину. Адже у тому, що діти потрапляють під колеса, чимала вина і дорослих: вчителів, батьків, старших сестер і братів, які не завжди слідкують за поведінкою дітей.  

Попередження дитячого дорожньо-траспортного травматизму залежить не тільки від Державтоінспекції, батьків, вчителів, але й від усього суспільства. Слід зосередити увагу дорослих на дозвіллі та відпочинку дітей, особливо у вихідні, святкові дні та під час шкільних канікул. Для профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму слід активно й наполегливо проводити роз’яснювальну роботу серед дітей та підлітків. Уважне вивчення “Правил дорожнього руху” значно впливає на свідомість дітей і попереджує аварійні ситуації на вулиці. 

УДАІ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera