facebook  ДДСО

 
Новини
24-10-2011 15:39 | Переглядів: 556

Виховна година з оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей

Навчальний рік в школах міста Біла Церква розпочався з уроків правових знань. Оперуповноважені відділу кримінальної міліції у справах дітей Білоцерківського міського відділу проводять для школярів незвичні виховні години, на яких діти пізнають, як убезпечити себе від різних злочинів і самим не оступитись.

З метою поліпшення криміногенної обстановки в підлітковому середовищі, співробітники міліції проводять велику, на перший погляд, непомітну профілактичну роботу. 14 років – це той вік, з якого наступає кримінальна відповідальність за скоєний злочин, з цього часу дітям самим доведеться відповідати за свої вчинки. На жаль, в практиці кожного оперуповноваженого ВКМСД десятки прикладів дрібного хуліганства, крадіжок мобільних телефонів та цінних речей, скоєних підлітками.

 

«Дуже багато таких злочинів, коли ви залишаєте мобільні телефони на підвіконні, хизуєтеся перед однокласниками, у кого - найдорожчий. Гаманці з невеликими коштами, які дають вам батьки, кладете в сумку, що не застібнута. Потім ці речі зникають,- починає свою розмову з дітьми Сергій Корнієнко, оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей. - Один непродуманий вчинок, і можна зламати собі все життя. Украдений телефон, розбите в школі вікно перекреслює майбутню кар’єру чи воєнну службу».

Мета співробітників міліції не залякати дітей, а попередити. Самі школярі визнають, що такі зустрічі їм дуже корисні. Сергій Кожухар, учень 9-В класу ЗОШ №22 м. Біла Церква: «Ми дізнались, що таке крадіжка, і чим вона відрізняється від грабежу, а також яка відповідальність наступає за це; про те, що таке наркотики і як вони ламають життя людини. Міліціонери нам роздали брошури «Твоя безпека», в якій є поради, як діяти в різних життєвих ситуаціях. »

Профілактична робота зі школярами – один із головних напрямків роботи працівників кримінальної міліції у справах дітей. Адже, скоєний неповнолітнім злочин – це вже наслідок, а щодо причин, то вона криється у повній юридичній неграмотності, у безвідповідальності дорослих, що оточують дитину. А ще – у байдужості. Якщо вперше не зупинити молоду душу, якщо вперше їй все зійде з рук, то підліток повірить у власну непокаранність. Щоб підліток не зламав життя власними руками, треба говорити з ними, роз’яснювати і переконувати, - навчати жити по совісті і по честі.

« В сучасному світі дитина часто зустрічається з такими негативними соціальними явищами, як наркоманія, п’янство, насилля, агресія, які впливають на формування особистості дітей. За поточний рік неповнолітніми скоєно 63 злочини, притягнуто до адміністративної відповідальності 93 чоловіки , виявлено 7 дітей, які займаються бродяжництвом. 29 неповнолітніх перебувало в розшуку, на даний час всі вони розшукані та повернуті до місць проживання. Задача співробітників нашого відділу – вберегти хлопців та дівчат від вуличного і сімейного негатива, розвивати в них прагнення до здорового способу життя, забезпечити гідне моральне виховання. Тому подібні виховні години будуть проходити в школах нашого міста протягом навчального року», - підводячи підсумок сказаному відмітив начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Олександр Демківськи.

Світлана Лісовська, Білоцерківський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera