facebook  ДДСО

 
Новини
28-10-2011 10:34 | Переглядів: 486

Боротьба з пияцтвом на Білоцерківщині триває

 Пияцтво та алкоголізм залишається однією з найбільш актуальних проблем сьогодення. Адже, як свідчить статистика, більшість злочинів скоюють особи, які знаходяться в стані алкогольного сп’яніння. Особи, які зловживають спиртними напоями, не контрольовані, байдужі та агресивні.

За словами заступника начальника райвідділу міліції Сергія Папуші, службою дільничних інспекторів міліції постійно проводяться профілактичні заходи, спрямовані на протидію самогоноварінню, а також виявлення та взяття на облік осіб, що зловживають спиртними напоями і ведуть антигромадський спосіб життя. 

За поточний рік працівники Білоцерківського районного відділу міліції виявили 3 самогоноварильних апарата, за виготовлення і зберігання алкогольних виробів склали близько сорока протоколів про адміністративні правопорушення, за розпиття алкогольних напоїв у заборонених місцях та появу в громадських місцях у п’яному вигляді – 613 протоколів, близько десяти протоколів складено за «остограмлення» на виробництві.


 

На території Білоцерківського району знаходиться 8 неблагонадійних сімей, де батьки зловживають спиртними напоями та не займаються вихованням своїх дітей. Дуже болісно спостерігати, що алкоголізму піддаються не лише чоловіки, але й жінки. Пристрасть до алкоголю у представниць слабкої статі настає швидше, на критику щодо свого стану вони зовсім не реагують.

Під час відпрацювання дільничний інспектор міліції завітав до оселі 39-річної жительки міста Узин. Господиня, як завжди, перебувала у «веселому» стані, та й помешкання виглядало не найкращим чином. У жінки шестеро дітей – двоє з яких повнолітні, вони вже мають свої сім’ї і не дуже бажають спілкуватись з мамою. Служба в справах сім’ї та молоді Білоцерківської районної державної адміністрації спільно з оперуповноваженим кримінальної міліції в справах дітей відносно неї неодноразово складали акти за невиконання батьківських обов’язків, проводили бесіди. Через відверте небажання її 13- річної доньки знаходитися вдома, її було направлено до місцевого реабілітаційного центру соціально - психологічної допомоги для дітей. На сьогоднішній день вона не хоче повертатися в колишні умови. Та горе-мама - не кається. В подальшому в разі порушення вимог та невиконання своїх обов’язків, її буде позбавлено батьківських прав.

Болісно спостерігати за дітьми, котрі страждають та відповідають за помилки своїх батьків. 32-річна жителька с. Острійки встигла виправити свою помилку вчасно. Вона також не займаласяь вихованням дітей, любила випити чарочку для настрою, посидіти з подругами. Та коли чарка переросла в алкоголізм і її дівчаток (3 та 5 років) передали в реабілітаційний центр, жінка схаменулася. Вона самостійно пройшла курс лікування. Після складної терапії діти знову разом із мамою.

Яна Гунько, Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera