facebook  ДДСО

 
Новини
30-10-2011 11:48 | Переглядів: 370

Двадцять восьмого жовтня у День визволення України від фашистів на Київщині вшанували пам'ять загиблих воїнів

Ветерани міліції Київської області у День визволення України від фашистів вшанували пам'ять загиблих солдатів. Відвідали Лютежський плацдарм на якому під час Великої Вітчизняної війни захищаючи Київ загинуло понад 6491 воїнів і Державний музей-заповідник битва за Київ у 1943 році.

Почесний голова Спілки ветеранів ГУМВС України в Київській області Іван Лиховіт під час війни працював у розвідці й дійшов до самого Бреста. Іван Олександрович про звільнення України дізнався від замкомандира полку в Польщі у місті Олевськ. Той день пенсіонер запам’ятав на все життя. Святкували усім полком, раділи як ніколи і навіть дозволили собі випити бойові переможні сто грамів.


Для 91-річного генерала, колишнього начальника органів внутрішніх справ Київської області та першого заступника міністра Івана Бондаренко цей день також має особливе значення. Іван Данилович пройшов війну і попрацював у міліції майже все своє життя, вийшовши на пенсію у 82 роки. Забувши про проблеми зі здоров’ям і залишивши всі справи ветеран приїхав віддати честь загиблим у боях за рідну землю і привітати молодших колег зі святковою пам’ятною датою.

 

51-річний голова броварської міської громадської організації «Броварська рада ветеранів органів внутрішніх справ», полковник у відставці Леонід Мартушканов із сумом і жалем зазначив, що день двадцять восьмого жовтня для України маловідомий. Зі слів Леоніда Володимировича, дев’яте травня – загальновідоме і дуже значиме свято, про яке всі пам’ятають і святкують навіть ті, хто ніколи не воював. На думку колишнього міліціонера, День визволення України варто було б зробити державним святом, адже воно не менше важливе за День перемоги.

 

Щиро розділяє і підтримує таку думку колишній начальник Прип’ятського і Вижгородського міськвідділів міліції Василь Кучеренко. Батько Василя Андрійовича також воював і за свободу України віддав здоров’я. Сам Василь Кучеренко разом зі своїми підлеглими був одним із перших ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС I категорії і пережив евакуацію. Рятуючи інших він пропрацював у зараженій зоні ще кілька місяців після вибуху, ризикуючи власним життям. Заслужений працівник МВС вважає, що про День визволення України, його роль і значення для народу потрібно більше розповідати дітям і молодому поколінню правоохоронців. З його слів, було б добре, якби ветерани ділилися професійним і життєвим досвідом із майбутніми правоохоронцями, разом відвідували пам’ятні місця і до спільних профілактичних заходів залучали дітей та підлітків.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera