facebook  ДДСО

 
Новини
01-11-2011 12:16 | Переглядів: 369

Пологи на дому закінчилися смертю малюка та ледь не коштували життя самій породіллі.

Уперше про народження дитини в домашніх умовах заговорили приблизно вісім років тому. Спочатку це було за побажанням батьків. Однак останні п’ять років всі приватні лікарі пропонують широкий вибір своїх високопрофесійних послуг в домашніх умовах.

У Броварському районі, що на Київщині молоде подружжя, яке чекало на первенця вирішили народжувати в домашніх умовах. Через Інтернет знайшли жінку-гінеколога, яка прийматиме пологи за грошову винагороду у розмірі однієї тисячі доларів США.

На жаль, пологи пройшли не вдало і немовля після народження через 10 хвилин померло. Згідно довідки судово-медичної експертизи, причина смерті стала інтранатальна асфіксія (асфіксія під час пологів). Після пологів майбутня мати почувала себе дуже погано і лікарка зробила їй чотири ін’єкції з невідомою речовиною. Потім швидко зібрала всі речі, порожні ампули і за лічені хвилини зникла. Чоловік зайшовши до кімнати побачив страшну картину, а саме: непритомну 32 - річну дружину та мертве немовля на підлозі, не гаючи ні хвилини викликав швидку і міліцію.

Швидкими діями правоохоронців міськвідділу міліції була встановлена дана особа, а також з’ясували, що жінка-гінеколог неодноразово притягувалася правоохоронними органами до відповідальності за незаконну лікувальну діяльність.

Наразі працівники міліції по даному факту порушили кримінальну справу за ст.138 Кримінального Кодексу України (незаконна лікувальна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Ведеться слідство. На даний час 32 - річна жінка знаходиться в одному з лікувальних закладів міста Києва, де лікарі надають їй професійну допомогу.

Погоджуватися на пологи в домашніх умовах, чи ні – вирішувати майбутнім батькам, але вони повинні бути добре усвідомлювати, які наслідки можуть на них чекати. Адже не завжди можна передбачити, з якими ускладненнями зіткнеться породілля. Тому вибираючи пологи в домашніх умовах жінка повинна знати, що у разі ускладнень ризик смерті її дитини зросте. Тож не будьте байдужими, адже кожна дитина, що прийшла у цей світ, повинна мати право на життя!

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera