facebook  ДДСО

 
Новини
01-11-2011 14:01 | Переглядів: 388

За малолітню крадійку золотих прикрас перед судом відповіли батьки

На Київщині за 14-річну злодійку, яка викрала золото, відповіли батьки. Пригода сталася у місті Бровари з двома неповнолітніми подругами. Олена частенько навідувалася до Тетяни та вміло приховувала заздрощі до тієї розкоші, що спостерігала у квартирі подруги. А Тетяна, нічого не підозрюючи, довіряла Олені не лише свої потаємні мрії, а й показувала родинні дорогоцінності. Одного разу, коли подруга готувала чай на кухні, Олена тишком викрала кілька золотих обручок та браслет. Після чаю з солодощами неповнолітня злодійка вирушила додому приміряти викрадені прикраси.

Лише наступного дня Тетянині батьки помітили, що кудись поділися їх дорогоцінні речі. Вони одразу звернулися до міліції. Почувши від подруги, що про крадіжку вже знають правоохоронці Олена ж не на жарт злякалася. Дівчинка – підліток зізналася в скоєному своїй рідній матусі і віддала все викрадене. Не гаючи ні хвилини розгублена мати разом з дочкою побігли до Тетяниних батьків спокутувати свою провину каяттям у скоєному, прагненням усе виправити. Втім, усвідомлення злочину не звільняє від покарання.

Відносно батьків Олени працівники міліції склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст.184 КУпАП. За вироком суду малолітню віддано на поруки батькам. За свою байдужість вони заплатили чималий штраф, адже про можливі наслідки необхідно думати наперед та цікавитися життям дітей. 

Насправді, дівчина не мала крайньої потреби у коштах. Батьки забезпечували її усім нагальним. На що ж були потрібні золоті прикраси нашій «героїні» ? 

Ні батьки, ні вона сама й досі не можуть дати обґрунтовану відповідь. Над причинами, що спонукають нашу молодь обрати хиткий шлях життя необхідно замислюватися усім нам – родинам, суспільству та владі. Усім разом потрібно вболівати за зростаюче покоління, яке можемо втратити у алкоголі, розпусті та криміналі…


Зі слів начальника кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу Олени Косенко, дана неповнолітня поставлена на профілактичний облік. Кожного місяця з дівчиною та її батьками проводиться профілактична робота, направлена на недопущення вчинення повторних злочинів в майбутньому.

Юлія Барабаш, Броваварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera