facebook  ДДСО

 
Новини
03-11-2011 11:02 | Переглядів: 573

Зростають у гніздечку соколята…

Сім'я для дитини не тільки перше гніздо, а й шкала життя, і тому не має для неї більшого горя, ніж сирітство. У сирітських дітей багато що є: затишні спальні, на ліжках невеликі ковдри, в їдальні смачний борщ, гарна бібліотека і спортивний зал, світлі класи. Здавалося, діти як діти. Безтурботно бавляться на дозвіллі, а уві сні цілують маму – ту, яка пустила на світ та зробила свою кровинку беззахисною сиротою.

Саме беззахисність і розгубленість побачили в оченятах дітей Фастівського дитячого будинку наші працівники міліції, коли приїхали вкотре провідати сиротинець. Опікуватися дітками з цього притулку для співробітників Фастівського МВ – це не лише формальне шефство, це потреба душі, це той світлий ковток повітря, що дає життєву наснагу. У Фастівському дитячому будинку на сьогодні виховується 18 дітей із соціально неспроможних сімей. Семеро із них є повними сиротами і троє діток, батьків яких позбавили їхнього виховання. Тут проживають діти від 3 до 16 років, а діти шкільного віку навчаються в ЗОШ № 7. Втішає той факт, що на сьогодні вихованців 28, порівняно з 2010 роком, коли їх було 30. Здавалося, невелика різниця, для статистики це просто суха цифра, а для нас це дві долі, які можливо знайшли своє тепле батьківське гніздечко. Присутній той факт, що з даного притулку сім’я з м. Бориспіль усиновила хлопчика, який нині зростає у новій родині.

Стиснуло в грудях, застукало у скронях, коли вихователька розповіла одну розмову між підопічними, це був діалог дівчинки та хлопчика 6-7 років.
- Тебе ще ніхто не забрав?
- Ні.
- А чого?
- Бо кашляю.
- А я сплю тихо.
- Тоді тебе виберуть…
 

З давніх-давен дзвони, окрім богослужіння, повсюдно використовувалися і як набат для сповіщення на якесь лихо чи вороже нашестя. Сьогодні ж дзвони б’ють на сполох, закликають нас до милосердя, доброти. Тільки милосердя робить нас справжніми людьми. І ті подарунки, що привезли співробітники Фастівського МВ – то лише миттєва розрада. А так хочеться, щоб в їхніх душах був завжди затишок. Нехай доля до них буде милосердною, адже єдине, що дала їм мати, крім життя, – це сподівання на чиюсь добру волю. Чи божу, чи людську…

Світлана Борщук, Фастівський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera