facebook  ДДСО

 
Новини
08-12-2011 12:30 | Переглядів: 298

У Київській області порушили 179 кримінальних справ за незаконне поводження зі зброєю

Співробітники міліції ГУ МВС України в Київській області провели щорічну операцію «Зброя та вибухівка» під час якої здійснювали комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на виявлення та вилучення з протизаконного обігу незареєстрованої зброї, набоїв і вибухівки. Як показує практика минулих років, такі заходи не тільки позитивно впливають на стан криміногенної ситуації в цілому, а й попереджають ймовірні злочини та нещасні випадки, пов’язані з необережним поводженням зі зброєю.

З початку року в Київській області порушили 179 кримінальних справ, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю. У порушників закону міліціонери вилучили 294 набої різного калібру, 3 карабіна, 2 пістолета перероблених із газових на бойові, 2 одиниці саморобної зброї та обріз.  

Так у місті Тетіїв неподалік однієї зі шкіл правоохоронці зупинили і затримали 22-річного місцевого жителя у внутрішній кишені куртки якого виявили пістолет марки «WALTHER», калібру 4,5 мм. Зброю вилучили та направили на експертизу. Навіщо носить пістолет серед білого дня, чоловік не пояснив. Втім наслідки могли б бути непередбачуваними та сумними. У Броварах на одній із зупинок громадського транспорту наряд патрульної служби звернув увагу на молодика у нетверезому стані.

Під час особистого огляду громадянина міліціонери вилучили ніж. Неприємну знахідку направили на дослідження. У тому ж місті дільничні інспектори в домі одного з місцевих мешканців вилучили 20 патронів калібром 5, 45 мм т 9 малокаліберних патронів. Набої направили на експертизу, якщо її результати підтвердять, що вилучені вони бойові, відносно чоловіка буде порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 

Крім того, міліціонери постійно аналізували та відслідковували Інтернет-сайти з метою виявлення осіб, які займаються незаконним продажем вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин під виглядом макетів на зброю. Адже такі предмети, реалізовані нелегально, можуть бути використані як засоби вчинення терористичних та інших суспільно-небезпечних актів. 
На думку фахівців саме завдяки таким оперативно-профілактичним заходам вдається попередити більшу частину крадіжок, грабежів, хуліганств, ненавмисних і навмисних убивств та навіть насильств у сім’ях.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera