facebook  ДДСО

 
Новини
14-12-2011 12:58 | Переглядів: 291

На Київщині міліціонери вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Сьогодні в приміщенні Головного Управління міліції Київщини правоохоронці за традицією вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Саме 14 грудня 25 років тому на ЧАЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це стало найважливішим і переломним етапом у битві за життя мільйонів людей на планеті.

У листопаді 1986 року були запроваджені в дію 1-й та 2-й енергоблоки ЧАЕС, 30 листопада був завізований Акт прийому в експлуатацію цього об'єкту під назвою "Укриття", а вже 14 грудня надрукували Повідомлення ЦК КПРС та Ради Міністрів СРСР: "На Чорнобильській атомній електростанції в результаті здійснення великих наукових, технічних і інших заходів завершений особливо важливий етап робіт по ліквідації наслідків аварії. Державною комісією прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд пошкодженого енергоблоку. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Після проведення всіх необхідних заходів по забезпеченню безпеки введені в дію перший і другий енергоблоки електростанції. Завершення цього етапу, виконання в стислі терміни великомасштабних задач по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС стало можливим завдяки самовідданій, героїчній праці робочих, інженерів і техніків, учених і фахівців, воїнів Радянської Армії". В Україні налічується 2 мільйони 600 тисяч потерпілих від Чорнобильської катастрофи, 255 тисяч ліквідаторів, 106 тисяч інвалідів.

Від Київщини, в ліквідації аварії взяли участь понад 6000 правоохоронців, з яких 1300 стали інвалідами, а понад 300 на сьогоднішній день з нами вже немає.

Пам'ять загиблих всі присутні в залі вшанували хвилиною мовчання.

За словами заступника начальника обласної міліції Григорія Розума, вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже більш двох десятків років не втихає в нашій свідомості. Ця трагедія зачепила кожного українця. З глибокою пошаною схиляємося перед пам’яттю героїв-рятівників, які віддали своє життя, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистивши тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від розповзання смертельної небезпеки.

Без перебільшення можна сказати, що завдяки героїчним зусиллям ліквідаторів - «чорнобильців» була врятована екологічна ситуація на території більшої частини Європи. Ви суттєво зменшили розміри шкоди, завданої чи не найстрашнішим лихом 2-го тисячоліття – аварією на ЧАЕС. Тому сьогодні хочу подякувати за Ваш героїзм, честь і відвагу, побажати мирного неба над головою, тепла і затишку Вашим родинам, і нехай Вам щастить у всьому доброму!

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera