facebook  ДДСО

 
Новини
19-12-2011 10:51 | Переглядів: 305

На десятки тисяч дітей – дев’ять міліціонерів

У місті Біла Церква десятки тисяч дітей, і доглядають за ними лише 9 міліціонерів.
Про відділ кримінальної міліції у справах дітей Білоцерківського міського відділу нам розповів начальник, майор міліції Олександр Володимирович Демківський.

- Вам вистачає працівників? 
- Скажу так: зі своїми функціональними обов’язками ми справляємося.
- В чому заключається робота Вашого відділу?
- Значне місце в нашій роботі займає розшук дітей. Протягом 2011 року зникло 32 дитини. На сьогоднішній день всі розшукані і повернені до місць проживання. Частину дітей, що втекли з дому, не задовольняють умови проживання, інші не терплять батьківського нагляду. Деякі діти схильні до жебрацтва, бо вбачають у цьому повну свободу дій. Трапляються випадки, коли діти тікають з дитячих будинків - тому що відвикли від контролю і незадоволені наглядом з боку вихователів. Інші - просто шукачі пригод.

Був випадок, коли відразу троє дітей пішли з дому. Знайшли їх у гідропарку в Києві (вони жили у палатці біля річки). Ще двоє дітей вирішили, що їм пора жити спільно, як дорослим. От тільки на життя гроші заробляти ще не навчилися, тому викрали у батьків 10 тисяч гривень і поїхали до моря - в м. Євпаторію. Там, у готелі їх і знайшли. 

Також працівники кримінальної міліції у справах дітей займаються виявленням торгівельних об’єктів, де дітям продають спиртне і тютюнові вироби. Проводимо профілактичні рейди під час яких виявляємо бездоглядних, займаємось розкриттям злочинів скоєних неповнолітніми, а також, злочини вчинені відносно самих дітей. Притягуємо до відповідальності батьків, чиї діти скоюють правопорушення чи злочини, проводимо профілактичну роботу в навчальних закладах.

 

Нещодавно провели бесіду з батьками учнів в ЗОШ № 11 міста. Також провели «круглі столи» у ЗОШ № 6 ( вечірній школі) та м'ясо-молочному технікумі. Молодь цікавилась, чим відрізняється адміністративна відповідальність від кримінальної, наводили приклади певних діянь. Натомість, правоохоронці давали юридичну оцінку наведеним прикладам правопорушень, озвученими дітьми.  
- Що дають дітям такі зустрічі?
- В першу чергу правову освіту. Приємно відмітити, що дітей вразила серйозність підготовки таких зустрічей на яких присутні не лише міліціонери, а й представники прокуратури та адміністрації міста.

Окрім цього ми співпрацюємо з дитячими будинками «Материнка», «Волошка» і центром соціально-психологічної реабілітації «Злагода». На свята поздоровляємо дітей, даруємо подарунки, проводимо з ними бесіди. 

В переддень великого свята Святого Миколая, на яке чекають всі без винятку дітки, міліція Білоцерківщини відвідала дитячі заклади міста та вручили святкові подарунки.
- Що Ви побажаєте своєму колективу?
- Цього року значна дата – 20 років українській міліції. Вітаю усіх правоохоронців та їх родини зі святом. Бажаю, щоб усі поверталися зі служби додому. А батькам хочу побажати пильніше доглядати за дітьми і дбати про них.

Спілкувався Віктор Осипенко


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera