facebook  ДДСО

 
Новини
13-01-2012 10:15 | Переглядів: 358

Коли вогонь кохання згас – тікають від аліментів


На Київщині до відділення дільничних інспекторів міліції міськвідділу надійшла скарга від 30 – річної жительки міста Бровари, що її колишній чоловік ухиляється від сплати аліментів.

Як з'ясувалося, що розлучилося сімейне подружжя, тому що чоловік зловживав спиртними напоями. Спочатку раз у місяць, потім щотижня, пізніше – щодня. Дружина не витримала постійної агресії та байдужості коханого чоловіка до себе й дитини. Востаннє наголосила чоловікові, що розлучиться з ним, якщо не перестане пити: «Не пий! Хоча б сьогодні не пий. Я втомилася на тебе чекати. Не розумію, чому ти знову надаєш перевагу спиртним напоям. Не пий. Прошу тебе! Я більше не можу таке терпіти…».

Після розлучення чоловік повністю забув про свого малолітнього сина і виступив категорично проти сплати аліментів, сприймаючи аліментну відповідальність, як помсту колишньої дружини за невдале кохання.

Зі слів Руслана Хартановича, начальника міліції громадської безпеки Броварського міськвідділу, питання виплати аліментів для багатьох є дуже актуальним на сьогоднішній день. Лише за минулий рік до служби дільничних інспекторів міліції надійшло більше п’яти звернень, заведено 15 розшукових справ, щодо боржників аліментів, а також є випадки про порушення кримінальної справи за статтею 164 Кримінального Кодексу України (уникнення від сплати аліментів на утримання дітей). Санкція статті передбачає покарання штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі на строк до двох років.

Сплачувати аліменти – це святий обов’язок того з батьків, хто після розлучення проживає окремо від своєї дитини. Така фінансова допомога розцінюється як форма участі у вихованні.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera