facebook  ДДСО

 
Новини
19-01-2012 11:10 | Переглядів: 301

У Київській області двоє 20-ти річних нелюдів отримали до 13 років ув’язнення за жорстоке вбивство односельчанина


На Київщині двоє молодиків помстившись односельчанину за образу жорстоко і холоднокровно зарізали чоловіка, не залишивши на тілі жертви живого місця.

Почалася ця історія в середині квітня минулого року. В одному із будинків селища Димерка Броварського району було виявили труп чоловіка. Тіло загиблого знайшов його родич і відразу сповістив про страшну знахідку до міліції. Жертвою виявився 50-річний місцевий житель, на його тілі експерти нарахували численні колото-різані рани. 

На розкриття вбивства були залучені всі працівники райвідділу міліції. Співробітники карного розшуку відпрацювали дві версії: мотивом вбивства могли бути як неприязні стосунки, так і раптовий конфлікт. У результаті кропіткої роботи оперативники затримали двох підозрюваних у вчиненні злочину. При затриманні на одязі молодих людей були виявлені сліди крові загиблого. 

Як з'ясувалося, 21-річний Юрій під час розпиття спиртних напоїв поскаржився товаришу – 20-річному Олександру, що мовляв, страждає від постійних конфліктів із односельчанином. Під час останнього чолов’яга ударив молодика дерев'яною палицею по спині за те, що той відповів грубістю на зауваження щодо алкогольного сп’яніння та гучних розваг молоді. Юрій наполегливо попросив разом розібратися з кривдником.

Помститися друзяки вирішили вночі. Нещасний так допік хлопців своїми наріканнями, що ті заздалегідь вирішили позбавити життя примхливого зануду. Близько дванадцятої години ночі вони зустрілися біля будинку своєї жертви, прихопивши з собою кухонні ножі. Нічого не підозрюючий чоловік сам відчинив двері своїм убивцям. Зайшовши у дім Олександр запитав у господаря, навіщо той ударив Юрія. Не почувши відповіді та не контролюючи себе від кількості випитого спиртного, товариші почали по черзі бити кривдника ножем. Удари наносили доти, доки чоловік перестав подавати ознаки життя. Залишивши скривавлене тіло лежати на підлозі, нелюди спокійно пішли додому.

Пізніше односельчани розповіли правоохоронцям, що загиблий жив сам і не мав родини. Чоловік не гребував перехилити чарку, втім агресивним ніколи не був. А Юрій разом із Олександром ніде не працювали, майже весь час проводили у компанії друзів та алкоголю неподалік будинку покійного. Веселилася молодь зазвичай гучно, а на зауваження зазвичай реагувала нецензурною лексикою, образливими жартами та приниженнями. Вкотре спробувавши вгамувати нетверезу компанію та отримавши від них традиційну відповідь, літній чоловік не витримав і нагородив ударом палицею одного з молодиків. Радикальний і необдуманий крок коштував йому життя.

Під час судового процесу, як і під час слідства, парубки надавали правдиві свідчення та щиросердечно розкаювалися в скоєному. Суд врахував всі свідчення підсудних, і призначив покарання у вигляді 13-ти років позбавлення волі Олександру, та 12-ти – Юрію. Обидва хлопці з благополучних сімей, жили у достатку та злагоді. Батьки вчинком синів були неймовірно шоковані, бідолашні не могли і не хотіли вірити, що діти здатні на таку жорстокість. З їхніх слів, хлопці хоч і ніде не працювали, завжди допомагали по господарству, нікому не робили зла.

Після вироку суду стало відомо, що від пережитих хвилювань мати Юрія захворіла та стала тимчасово непрацездатною. У самих же молодиків тепер буде достатньо часу щоб зрозуміти різницю між добром і злом, переосмислити своє життя і задуматися про ціну чужого.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera