facebook  ДДСО

 
Новини
24-01-2012 10:11 | Переглядів: 280

Пенсіонерку на Київщині ошукали «соцпрацівники»

До чергової частини міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від пенсіонерки з Броварів. Про те, що літня жінка мешкає в квартирі сама якимось чином дізналися шукачі легкої наживи. Прийшовши до неї додому, невідомі представились працівниками соціальної служби та запропонували отримати кошти, які мовляв, Броварська міська рада виділила ветеранам та дітям війни. Серед незваних гостей була жінка, приблизно 50 років, котра повідомила, що, згідно із законом, діти війни також мають право на автомобіль. Для цього необхідно сплатити три тисячі гривень та отримати відповідні документи. Такої суми вдома у пенсіонерки не було, тому вона віддала лише частину. Шахрайка повідомила, що невдовзі повернеться за рештою суми і принесе оформлені документи, але коли в зазначений час вона не прийшла, пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали.

Наразі за даним фактом працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.1 ст. 190 Кримінального Кодексу України ( шахрайство ). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зі слів Руслана Хартановича, начальника міліції громадської безпеки Броварського міськвідділу, зазвичай зловмисники представляються працівниками соціальних служб, цим самим входять довіру до стареньких. За минулий рік у місті Бровари та Броварського району порушено 82 кримінальні справи за статтею 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України , з них 44 розкрито та 34 направлено до суду.

Тому, правоохоронці закликають громадян бути обачними, не піддаватися на їх пропозиції, адже всі підопічні, які обслуговуються у Територіальному центрі соціального обслуговування, особисто знають свого соціального працівника та мають його телефонні контакти. Але, якщо до вас все ж таки звернулися незнайомці, представившись соцпрацівниками, необхідно ретельно перевірити їх документи і відразу зателефонувати до Терцентру та до чергової частини міськвідділу міліції на телефон 102. Пам'ятайте, що у розкритті подібних злочинів і викритті шахраїв велику роль відіграє своєчасне надходження інформації від населення.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera