facebook  ДДСО

 
Новини
26-01-2012 12:52 | Переглядів: 375

Правоохоронці Київщини затримали мікроавтобус із 90 000 пігулок лікарських препаратів і 10 кілограмами наркотичної речовини

Близько третьої години ночі за тридцять кілометрів від міста Вишгород Київської області під час патрулювання району співробітники Державтоінспекції помітили на узбіччі дороги мікроавтобус «Мерседес Бенс». Міліціонери вирішили перевірити чи все гаразд із водієм і пасажирами та допомогти людям вразі потреби. Втім підійшовши ближче побачили двох осіб.

Зі слів співробітника роти ДПС ДАІ ГУМВС України в Київській області, сержанта міліції В’ячеслава Коломійчука, чоловіки намагалися загрузити у авто декілька мішків та величезну пластикову діжку. Але побачивши правоохоронців – кинулися навтьоки, залишивши всі речі та нічого не пояснивши. Під час переслідування одному з підозрюваних вдалося утекти, наразі його розшукують, іншого затримали. 

На місце події прибула слідчо-оперативна группа. Вона з’ясувала, що у покинутих пакунках знаходилося 10 кілограмів подрібненої рослинної сировини, близько 90 000 таблеток лікарських препаратів, які використовуються для приготування так званої наркотичної «ширки». На чорному ринку набір «ліків» у такій кількості коштував би щонайменше два мільойни гривень. У самому автомобілі знайшли велику суму грошей, п’ять мобільних телефонів і стартові пакети операторів зв’язку. Все це вилучено та направлено на експертизу. Транспортний засіб відправлено на штрафмайданчик. Кому належали і для кого призначалися психотропні та наркотичні речовини, а також солідна сума купюр, з’ясовуватиме слідство.  

Зі слів начальника Вишгородського райвідділу міліції, полковника міліції Леоніда Паланичко, затримання такого масштабу та вилучення такої кількості заборонених речовин у Вишгородському районі сталося вперше. Подібних випадків досить давно не було зафіксовано на території всієї Київської області. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту в особливо великих розмірах). Якщо провину підозрюваних доведуть їм загрожуватиме від п’яти до восьми років ув’язнення. Власника автомобіля встановлено, наразі проводиться перевірка відносно його причетності до інциденту. Ведеться слідство.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera