facebook  ДДСО

 
Новини
30-01-2012 17:26 | Переглядів: 1110

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх


Днями у райдержадміністрації відбулася нарада, присвячена виконанню спільних заходів щодо профілактики злочинності та правопорушень серед дітей Києво-Святошинського району на 2011-2012 роки. В її роботі взяли участь представники усіх служб та організації, дотичних до проблем дітей. Зокрема начальник ВКМСД Києво-Святошинського РВ, старший лейтенант міліції Ігор Лоборчук, оперуповноважений СБНОН Києво-Святошинського РВ капітан міліції Андрій Курмач, директор Центру соціальних служб для молоді Оксана Мельниченко, начальник відділу активної підтримки Києво-Святошинського центру зайнятості Марина Козленко, методист РМЦ відділу освіти Тетяна Гончарук та спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Світлана Штефан.

Нараду відкрила керівник служби у справах дітей Марія Кубарська. Вона нагадала присутнім, що в рамках виконання плану спільних заходів усіма службами зроблено чимало. І сьогодні необхідно проаналізувати хід виконання запланованого та, за необхідності, внести корективи до плану заходів.

За словами Марії Миколаївни, на профілактичному обліку у службі в справах дітей нині перебуває 73 неповнолітніх, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. З початку минулого року на облік було поставлено 64 дитини. Із них 25 - за вироком суду та 39 - за повідомленнями органів місцевого самоврядування.

Як було зазначено під час наради, усі служби вчасно реагували на ситуації, які потребували термінового вжиття рішучих дій для вирішення долі дитини. Так, у 2011 році працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей Києво-Святошинського РВ склали 170 адміністративних протоколів, із них 141 - на дорослих осіб та 29 на неповнолітніх. За минулий рік до суду було подано 16 позовних заяв. Із них 12 - про позбавлення батьківських прав стосовно 18 дітей, 1 - про визнання безвісно відсутнім стосовно однієї дитини та 3 - про захист житлових і майнових прав стосовно 4 дітей.

Під час наради йшлося і про впровадження ефективних форм роботи з профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення на ранній стадії сімей, які неспроможні або не бажають виконувати виховні функції. З огляду на це органам місцевого самоврядування було рекомендовано ввести посаду соціального працівника.

Також було відзначено, що є сенс проведення комплексних рейдів по населених пунктах району, оскільки це дозволить раціональніше використовувати час їх учасників. Тобто можна одночасно проводити профілактичну роботу з багатьох напрямків: "Здоровий побут", "Діти вулиці", "Вулиця", "Вокзал", "Підліток", "Канікули". Так, впродовж минулого року проведено 29 рейдів, під час яких обстежено умови проживання дітей у 104 сім'ях, 9 рейдів спільно з працівниками служб, дотичних до проблем дітей. Цими рейдами було охоплено Боярку, Вишневе, Тарасівку, Чабани, Новосілки, Хотів, Лісники, Ходосівку, Гореничі, Стоянку, Капітанівку, Милу, Дмитрівку, Петрушки, Шпитьки та інші села з метою обмеження відвідування дітьми у вечірній та нічний час ігрових залів, дискотек, комп'ютерних клубів, розважальних закладів та інших громадських місць.

Серед позитивних моментів профілактичної роботи було відзначено проведення "круглих столів" в навчальних закладах району, посилення роботи з батьками щодо підвищення їхньої відповідальності за виховання дітей, заходи щодо працевлаштування підлітків тощо. Разом з тим усі учасники наради наголошували на необхідності ще тіснішого об'єднання зусиль та ширшого інформування громадськості про необхідність профілактичної роботи з дітьми щодо запобігання злочинності та скоєння правопорушень.

Підготувала Тетяна Зубкова
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera