facebook  ДДСО

 
Новини
31-01-2012 13:42 | Переглядів: 326

На Київщині неповнолітня віддала всі гроші та золото шахраям для того, щоб вилікувати матір

Факти заволодіння майном громадян під приводом «зняття порчі» - розповсюджений вид шахрайства, який нерідко зустрічається у міліцейських зведеннях. У більшості випадків жертвами злочинних дій шахраїв стають молоді дівчата та жінки. Розкрити такий вид злочинів непросто. Адже потерпілі потрапляють у полон гіпнозу і потім дуже важко пригадують прикмети зловмисників.

Нещодавно просто на вулиці до 17-річної учениці одного з ліцею міста Бровари, яка після закінчення уроків поверталася додому, підійшли дві незнайомки. Жінки привіталися і запитали : «Як здоров’я у твоєї матері?». Дізнавшись про те, що в неї буцімто хвора мама та є проблеми особистого характеру, дівчина не на жарт перелякалася. Водночас «гадалка» повідомила, що зможе допомогти зняти порчу і вилікувати матусю. Потрібно лише якнайшвидше принести всі гроші та золото. Отже, в обмін на позбавлення від негараздів, не вагаючись, дівчина побігла додому і винесла тисячу гривень, чотири тисячі російських рублів та десять ювелірних виробів з коштовних металів. Забравши всі кошти, шахрайки за лічені хвилини зникли. Коли ж школярка отямилася то зрозуміла, що потрапила на гачок шахраїв.

Наразі за даним фактом працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.2 ст.190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.
Працівники міліції вкотре звертаються до громадян із застереженням бути уважними та обережними при спілкуванні з незнайомими людьми на вулицях та у громадських місцях. Пам’ятайте, що вашою довірливістю можуть скористатися шахраї або злочинці.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 




Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera