facebook  ДДСО

 
Новини
07-02-2012 15:52 | Переглядів: 326

На Київщині міліціонер врятував життя сусідові, витягнувши чоловіка з палаючого будинку

У селі Обуховичі Іванківського району Київської області на світанку запалав будинок. Вогонь на даху помітили сусіди та одразу викликали пожежників. Втім люди знали, що у домі проживає самотній чоловік і намагалися впоратися з пожежею до приїзду МНС. Але двері й вікна в оселю були щільно зачинені, дерев’яна будівля швидко тліла.

Прибувши на місце події пожежники почали приборкувати полум’я. Доки мнсники вдягали захисні маски щоб проникнути у будинок, міліціонер і за сумісництвом сусід погорільця Анатолій Хоменко, вліз у приміщення і кинувся рятувати потерпілого.

30-річний Анатолій працює начальником конвойної служби в Іванківському райвідділі міліції. «Прокинувся від дивних звуків, а вибігши на вулицю побачив, що на палаючому будинку сусіда тріщить дах. Коли разом із пожежниками розбили вікно, я схопив ліхтар і поліз всередину, оскільки на відміну від інших добре знав розташування кімнат у домі. Навколо була сильна задимленість, а часу щоб врятувати людське життя залишалося обмаль», - розповів правоохоронець». Вдома рятівника і випадкового свідка пригоди чекали дружина і дворічна дитина. Зі слів Анатолія, коли ліз у вікно, про небезпеку не думав, єдине чого тоді прагнув, встигнути допомогти сусідові.

55-річного погорільця на ім’я Микола витягли у напівпритомному стані. Пожежники докірливо зауважили – міліціонер повівся мужньо і як справжній герой, втім він міг загинути разом зі своїм сусідом. На щастя всі залишилися живі. Щоправда, від колись затишного і теплого будинку залишилося згарище з трьома стінами та чорними дірами від вікон.

Потерпілому надали першу допомогу та викликали швидку. Наразі чоловік перебуває у Іванківській Центральній районній лікарні. Зі слів лікаря Григорія Гончаренко, постраждалий отримав незначні опіки і переохолодження, наразі він проходить лікування і його життю нічого не загрожує. Пан Микола потроху оговтується від трагедії і з сумом замислюється над тим, що робитиме далі. Адже тепер самотньому літньому чоловікові нікуди податися, оселя згоріла вщент, разом з усіма речами і документами. Микола зі сльозами на очах дякує своєму рятівникові, бажаючи здоров’я і злагоди усій родині Анатолія. Сам пан Микола про події страшної ночі майже нічого не пам’ятає. Що забов’язаний життям сусідові міліціонеру, чоловікові розповіли односельчани. Єдине на що тепер залишається сподіватися пенсіонеру – допомогу небайдужих добрих людей. За попереднією версією, причиною пожежі мнсники вважають несправність пічки, що спричинила займання. Нажаль, у холодну пору року подібні випадки не рідкість.

Керівництво Іванківського райвідділу міліції про подвиг свого підлеглого дізналося тільки наступного ранку. Втім такий вчинок правоохоронця нікого не здивував. Зі слів колег Анатолій Хоменко, дуже чуйна, добра, порядна і відповідальна людина. Свої міліцейські обов’язки він завжди виконував професійно і мав авторитет серед співробітників. Після нічних пригод і боротьби з пожежею за людське життя, наступного дня Анатолій прийшов на роботу ніби нічого й не сталося. Мама міліціонера Поліна Андріївна, яка також була свідком трагедії, пишається своїм сином. Щоправда, з її слів, якби знала, що Анатолій увірветься у палаючий розсипаючийся будинок, ніколи б не відпустила. Втім жінка впевнена, її син вчинив, як звичайна людина, знаючи, що у приміщенні в небезпеці знаходиться жива душа і що самотньому сусідові потрібна допомога.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 

 

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera