facebook  ДДСО

 
Новини
13-02-2012 16:43 | Переглядів: 302

За ніж у серце сина-алкоголіка батько отримав виправний термін

Влітку минулого року в селі Семиполки Броварського району Київської області 59-річний чоловік зарізав рідного сина. До трагедії призвела банальна сварка через переоформлення будинку.

Міліцію на місце події викликав літній чоловік. Він схвильовано розповів, що в гості завітав нетверезий син і почав вимагати документи на будинок, щоб переоформити майнову власність на себе. Втім замість бажаних папірців і підтримки батько став повчати сина. 28-річний молодий чоловік ніде не працював і вів аморальний спосіб життя. 

Настанови батька сильно обурили сина, втративши самоконтроль від гніву, молодик розпочав бійку, яка за іронією долі стала останнім, що зробив син при житті. Батько схопив ніж і двічі поцілив нападника в груди.

Зі слів медиків смерть сина настала від удару ножем в серце.
У селі пенсіонера знають, як чемну, порядну людину на відміну від нащадка. Зі слів сусідів, син майже постійно зловживав алкоголем, через що втратив родину і постійну роботу. Від молодого чоловіка пішла дружина разом з малолітнею дитиною на руках. Втім і це пиятику не зупинило.

Відносно батька порушили кримінальну справу за ч.1 ст. 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.
Але за вироком суду ч. 1 ст. 115 перекваліфікували на ст. 118 ККУ (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця). Суд врахував всі свідчення підсудного, і призначив покарання у вигляді виправного терміну на строк один рік. Чоловік дуже жалкує про те, що через необережність і страх став причиною смерті найріднішої людини. Адже усвідомлення того, що вбив власну дитину – страшніше навіть довічного ув’язнення.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera