facebook  ДДСО

 
Новини
28-02-2012 16:20 | Переглядів: 273

На Київщини в одному з приватних будинків області викрили цілу «конопляну плантацію»

 

У місті Боярка Київської області правоохоронці спільно з працівниками СБУ в підвалі одного з приватних будинків викрили цілу «конопляну плантацію». З приміщення вилучили 48 горщиків із рослинами коноплі та 190 грамів готової наркотичної продукції. Вартість 1 граму «дурман-зілля» на чорному ринку складає близько 20 доларів США.

Власником будинку виявився місцевий житель. Чоловік перетворив свій підвал на домашню лабораторію. Обладнавши приміщення гідропонікою, створив спеціальні умови для кращого вирощування рослин: з системою вентиляції, орощенням та підтримкою потрібного температурного клімату. Вентиляційну систему передбачливий хазяїн вивів до вбиральні, щоб замаскувати запах та не привертати зайвої уваги до свого винаходу. Обладнання такого рівня коштує десятки тисяч гривень, втім його використання і придбання протизаконне.

Міліціонерам господар пояснив, що травичку вирощував лише для власного використання і збувати наркотичні речовини намірів не мав. Як правильно доглядати за примхливими рослинками у сприятливих для них умовах, прочитав у мережі Інтернет. Також чоловік розповів, що знав про кримінальну відповідальність за свою діяльність і усвідомлював всі наслідки. Але чомусь порушника закону це не зупинило.

Відносно «конопляного фермера» порушили ряд кримінальних справ за ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), за ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera