facebook  ДДСО

 
Новини
29-02-2012 13:54 | Переглядів: 301

На Київщині 44 –річний чоловік за вбивство товариша отримав десять років позбавлення волі

На жаль, переважна кількість бійок, сутичок, суперечок не обходяться без рукоприкладства, а, навіть більше, відбувається з використанням холодної зброї. 

Саме такий інцидент стався у селі Княжичі Броварського району. За словами начальника карного розшуку Броварського міськвідділу Олександра Шляховського, того дня 39-річний Сашко вирішив «випити по сто грам», тому купив пляшку оковитої і завітав до свого приятеля Андрія. Обидва чоловіки давно товаришували, не мали власних родин і жили самотньо. Ніхто й уявити не міг, що застілля набере таких крутих обертів і що трагічну крапку в цих тривалих взаємовідносинах поставить хмільний січневий вечір. Як це часто буває, коли друзяки були вже добряче «підігріті» алкоголем, між ними виник конфлікт, який переріс у бійку. Ситуацію ніби було вичерпано, проте образа на товариша не давала спокою чоловікові. Не тямлячи себе від гніву, Андрій схопив до рук кухонного ножа та встромив у шию Сашку. Від отриманої травми товариш помер на місці. Андрій хотів втекти і сховатися від правосуддя, але докори сумління не давали спокою і після чотирьох годин душевних мук він вирушив до міліції.

Відносно горе-чоловіка порушили кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.

Під час судового процесу, як і під час слідства, чоловік надавав правдиві свідчення та щиросердечно розкаювався в скоєному. З його слів, він ніде не працював і майже постійно зловживав алкоголем, через що не було у нього ні дружини, ні дітей, та й навіть надійних товаришів. Суд врахував всі свідчення підсудного і призначив покарання у вигляді 10–ти років позбавлення волі.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera