facebook  ДДСО

 
Новини
21-03-2012 13:03 | Переглядів: 599

Безпека Зони відчуження в надійних руках

Нещодавно виповнилося 20 років з часу створення батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області. Міліціонери батальйону забезпечують охорону периметру зони протяжністю 440 кілометри.

Історія батальйону розпочалася у далекому 1988 році зі створення в УВС Київської області 2-го окремого батальйону патрульно-постової служби міліції. В той час особовий склад батальйону прибував для несення служби в зоні ЧАЕС за відрядженнями терміном на 3 місяці, з органів та підрозділів внутрішніх справ переважно інших областей України. У 1990 році з зони ЧАЕС були виведені останні підрозділи Збройних Сил, в тому числі внутрішніх військ, які здійснювали охорону існуючої на той час 10-ти кілометрової зони. У зв’язку із цим було прийняте рішення на основі 2-го окремого батальйону ППСМ з 1 серпня 1990 року створити полк патрульно-постової служби міліції по охороні зони відселення ЧАЕС. Підрозділ був зобов’язаний, окрім патрулювання відселених сіл, здійснювати контрольно-пропускний режим в зоні ЧАЕС. Ще однією особливістю полку було те, що особовим складом здійснювалась охорона громадського порядку в м. Чорнобиль та вахтовому містечку «Зелений Мис», в селах в межах зони, в яких, на той час, мешкало більше 1,5 тис. самоселів. З 15 березня 1992 року полк ППСМ по охороні зони відселення ЧАЕС був реорганізований у батальйон ППСМ відділу зони ЧАЕС. З 1993 року, замість відряджених, особовий склад підрозділу почав нести службу на постійній основі.

Протягом 20-ти років батальйон міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУМВС України в Київській області пройшов нелегкий шлях свого становлення. Сьогодні батальйон охороняє периметр зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення від злочинних посягань, бере активну участь у розкритті злочинів та правопорушень на території зони. Урочисті збори особового складу батальйону відбулись в актовому залі ЧАЕС. Вони традиційно розпочались вшануванням світлої пам’яті загиблих ліквідаторів аварії хвилиною мовчання.

Заступник начальника ГУ МВС України в Київській області Лісниченко Олексій Володимирович, привітав присутніх з ювілейною датою створення батальйону. Вручаючи відомчі відзнаки МВС України, він подякував колегам за сумлінне виконання службових обов’язків, підкреслив значення профілактичної роботи для запобігання проникненню правопорушників на територію зони ЧАЕС, наголосив на значній ролі правоохоронців в становленні сучасної Україні, як правової держави. «Упевнений, - підкреслив полковник міліції, - що особовий склад батальйону завжди непохитно стоятиме на захисті конституційних прав і свобод громадян, гідно і чесно виконуватиме свої службові обов’язки».

Командир батальйону Мусієнко Ігор Петрович привітав бійців спецпідрозділу з ювілеєм, наголосив на специфіки несення служби в зоні ЧАЕС та досягненнях батальйону. Лише протягом перших двох місяців 2012 року особовим складом батальйону було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки 45 осіб. Порушено 3 кримінальних справи. За звітний період перевірено на контрольно-пропускних пунктах при заїзді-виїзді в зону відчуження 45 708 одиниць транспорту. Підкреслюючи значення роботи правоохоронців в зоні, підполковник Мусієнко зазначив: «Ми обрали благородний шлях служіння Вітчизні. Саме зараз, враховуючи складний час для міліції, державі потрібні високий професіоналізм, енергійність, відповідальність та відданість працівників батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення».

Також комбат привітав своїх колег, які працюють, не шкодуючи своїх сил та здоров’я, проявляючи при цьому високий рівень професіоналізму та відданість своїй роботі. Та подякував своїм попередникам за фахову організацію роботи підрозділу, їх значний особистий внесок в організацію служби Клюю Сергію Петровичу, Чепіні Валерію Васильовичу, Юрику Євгену Андрійовичу, Устименку Олександру Миколайовичу, Марченку Миколі Васильовичу, Лєвшину Ігорю Миколайовичу, Ломакі Костянтину Олексійовичу, Хейлику В’ячеславу Олександровичу, Павловському Олександру Анатолійовичу, Калашнікову Валерію Борисовичу, Русанівському Сергію Віталійовичу. Майже всі колишні комбати в цей урочистий день приїхали привітати своїх колег-побратимів.
Всі запрошені, особливо ветерани, привітали працівників батальйону зі святом та висловили слова щирої вдячності всім організаторам зустрічі за те, що їх шанують і не забувають.

Начальник Відділу з управління об’єктом зони відчуження та забезпечення її бар’єрних функцій Державного агентства України з управління зоною відчуження Золотоверх Василь Михайлович, підкреслюючи роль міліції в забезпеченні безпеки та порядку в зоні ЧАЕС, побажав відважним правоохоронцям спокою і благополуччя, міцного здоров’я, щастя і достатку, нових здобутків у благородній справі служіння на благо України.  

Голова Громадської ради при ГУ МВС в Київській області Бонітенко Ростислав Георгійович, подякувавши за сумлінну службу, вручив почесні грамоти та подяки, цінні та пам’ятні подарунки.
Особливо теплі слова сказав у поздоровленні голова Київської обласної профспілкової організації атестованих працівників ОВС України полковник міліції Задорожний Ігор Анатольович, який наголосив, що профспілка у будь-який час стоятиме на захисті інтересів працівників міліції, надаватиме всіляку допомогу міліціонерам та їх родинам. Також голова профспілки, вручаючи відзнаки та подарунки, підкреслив, що бійці батальйону є взірцем та прикладом сумлінного виконання обов’язків.

На честь 20-ї річниці батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУ МВС України в Київській області в місті Чорнобиль встановили пам’ятний знак. 


ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera