facebook  ДДСО

 
Новини
22-03-2012 11:07 | Переглядів: 309

До міліції частіше почали звертатися про допомогу від насильства в сім’ї


До чергової частини Броварського міськвідділу міліції зателефонувала схвильована 28 – річна жінка і повідомила, що її чоловік зчинив сімейну сварку, висловлюється нецензурною лайкою та погрожує їй фізичною розправою.

За вказаною адресою виїхав дільничний інспектор міліції міськвідділу. З'ясувалося, що повернувшись додому з роботи напідпитку, чоловік шукав будь – який привід, щоб посваритися зі своєю дружиною. Коли він почув докори, що не приносить достатньо грошей, а витрачає на «посиденьки» з приятелями, це його дуже «образило». Нетверезий чоловік почав погрожувати жінці фізичною розправою. Побачивши, що відбувається, маленький син заховався у куток на кухні.

Зі слів Руслана Хартановича, начальника міліції громадської безпеки міськвідділу, відносно чоловіка був складений адміністративний протокол за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення насильства в сім'ї), що тягне за собою покарання від штрафу до адміністративного арешту строком до п’яти діб. На жаль, такі явища в сучасних сім'ях не рідкість. Правоохоронці постійно намагаються попередити такі наслідки. Подібні сім'ї обов’язково перебувають на обліку, з ними часто проводяться профілактичні бесіди, а якщо це не допомагає, застосовуємо більш жорсткі міри. 

Лише на початку 2012 року до служби дільничних інспекторів міліції надійшло 72 звернення з приводу домашнього насильства.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera