facebook  ДДСО

 
Новини
25-03-2012 09:44 | Переглядів: 356

Пенсіонер спланував вбивство пасинка, щоб «жити спокійно»

В одному із сіл Переяслав-Хмельницького району Київщини 75-річний пенсіонер організував вбивство пасинка-алкоголіка. Як подейкують сусіди, неблагополучний родич заважав дідусеві вкотре одружитися. 

Після смерті дружини життя пенсіонера із 62-річним пасинком, який зловживав спиртними напоями, стало нестерпним. Дідусь вів господарство і зовсім не пив, натомість син покійної хазяйки жив від пляшки до пляшки. Дід не раз в розмові із односельцями говорив, що ось-ось не витримає і щось з ним зробить. Тож, коли після першого березня пасинок зник, селом почали ходити чутки, що пенсіонер вбив неробу.

Організував пошуки зниклої людини колишній голова сільради. Разом із дільничним інспектором міліції вони почали прочісувати найближчу лісополосу і натрапили на жахливу знахідку – в ямі, присипаній ґрунтом, чоловіки виявили обгоріле тіло. Потерпілим виявився той самий пасинок, якого вже три тижні ніхто не бачив. 

Втікати від правоохоронців підозрюваний пенсіонер не став. У скоєному зізнався одразу. Як з’ясувалося,  вбивство родича пенсіонер скоїв разом з місцевим п’яницею, який раніше був засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Все сталося ввечері, коли пасинок під черговою дією алкоголю спав. Дід разом із 36-річним спільником спочатку його душили подушкою, потім винесли тіло метрів за 100 від подвір’я та підпалили. За кілька годин старий навідався до «багаття» і побачив, що вбитий не догорів. Чоловік переклав обгорілий труп на санчата та повіз в ліс, де викопав яму глибиною 40 см і прикопав пасинка.

Наразі за даним фактом місцева міліція порушила кримінальну справу за п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Обидва односельця затримані і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera