facebook  ДДСО

 
Новини
30-03-2012 11:54 | Переглядів: 405

Правоохоронці Київщини затримали родину сутенерів

Працівники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми затримали на Київщині цілу родину сутенерів. За допомогою об’яв у ЗМІ подружжя розшукувало молодих жінок пропонуючи їм роботу закордоном у елітному агентстві ескортних послуг. Дівчатам обіцяли короткострокові робочі візи до країн Західної Європи, проживання харчування та непоганий заробіток.

Зі слів потерпілих, яких на даний момент близько сорока, виліт живого товару до країн призначення здійснювався з аеропорту Бориспіль через Польщу. Вже з Варшави жінки вилітали до Франції, Італії, Греції, Туреччини. Кожну відправку контролювали вербувальники з України, а після прильоту зустрічали закордонні. У дівчат відбирали документи та змушували відробляти борг – 4000 Євро. Пізніше паспорти віддавали. Втім заробітну плату нікому не платили. Лише годували та надавали дах над головою. Вирватися з полону ескортного бізнесу самотужки жінки не мали змоги. Тож по допомогу зверталися до близьких друзів. На вислані родичами гроші поверталися в Україну. Всім потерпілим до 30 років, наразі кожна з них повернулася на Батьківщину.

Організаторами нелегальних заробітків, які ледь не коштували життя десяткам наших громадянок стали 42-річна жителька міста Києва і її 46-річний цивільний чоловік. До протизаконної діяльності подружжя втягнуло всіх членів родини і навіть неповнолітню доньку жінки. 14-річна дівчинка проводила переписку із закордонними роботодавцями та передавала документи майбутніх жертв.

Зі слів підозрюваної на таку роботу її штовхнули особисті проблеми. У жінки тяжко хворів батько, який помер рік тому. Коштів на лікування і життя катастрофічно не вистачало, тож зайнятися проституцією думала і сама. Втім не пройшла співбесіду через немолодий вік для подібного роду занять. Але якось в одній із газет побачила повідомлення від іноземних роботодавців, яким був потрібен адміністратор і організатор елітних ескортних турів. Недовго думаючи жінка погодилася. Наших дівчат відправляли на «заробітки» з літа минулого року, доки одна з майбутніх працівниць не обурилася, оскільки перед самим від’їздом їй повідомили, що летіти доведеться до Терції замість омріяної Європи. Розлючена дівчина повідомила про роботу агентства до міліції.

Наразі за даним фактом порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Підозрювана разом зі своїм співмешканцем затримана та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Ймовірно найближчим часом відносно подружжя порушать ще одну кримінальну справу за втягування неповнолітньої у злочинну діяльність.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera