facebook  ДДСО

 
Новини
11-04-2012 12:06 | Переглядів: 200

На Київщині за шахрайство з мобільним телефоном юнаку загрожує позбавлення волі

До чергової частини Броварського міськвідділу міліції звернулася мати 12 – річного хлопця. Вона повідомила, що у її сина наглядно знайомий юнак забрав мобільний телефон і не повертає.

Як з'ясувалося, що злочин стався біля однієї із шкіл міста Бровари. Юнак підійшов до неповнолітнього та попросив телефон, щоб зробити кілька дзвінків братові, який також навчається у цій школі. Обіцяв повернути через декілька хвилин. Але сам відійшов в інший бік і більше не повернувся, на прохання школяра повернути мобільний, юнак відмовився.

В ході проведення оперативно – пошукових заходів по встановленню особи, яка заволоділа шахрайським шляхом вказаний мобільний телефон, працівниками карного розшуку міськвідділу на одній із вулиць міста Бровари був затриманий 18 – річний місцевий мешканець. Він зізнався, що дійсно відібрав шляхом обману у неповнолітнього хлопця мобільний телефон «Нокія», який через годину продав, а гроші прогуляв.  

Юнак уже притягувався за аналогічний злочин місяць тому, але належних висновків не зробив. Наразі за даним фактом працівники міліції порушили кримінальну справу за ч.2 ст.190 Кримінального Кодексу України (шахрайство, вчинене повторно) – карається штрафом від пятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до пяти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. 

Зі слів начальника слідчого відділення Броварського міськвідділу Олександра Войновського надмірна довірливість – наш перший ворог, який працює на руку шахраям. Найчастіше жертвами шахраїв стають діти. Останнім часом поширилися шахрайські вчинки з мобільними телефонами. Лише з початку 2012 року співробітниками міліції у місті Бровари та Броварському районі зафіксовано 4 злочина та порушено 2 кримінальні справи за ст.. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Тому, правоохоронці радять : не демонструйте мобільний телефон без потреби. Ні в якому разі, навіть удень, не давайте незнайомцям скористатися вашим телефоном. З великою обережністю реагуйте на слізні благання незнайомців, яким необхідно зателефонувати. Зловмисники можуть вигадувати безліч причин, аби заволодіти вашим телефоном. Але, якщо у вас забрали телефон не гайте часу, звертайтеся до правоохоронців. Часто міліціонери по гарячим слідам не тільки затримують правопорушників, а й вилучають у них чужі засоби зв'язку.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera