facebook  ДДСО

 
Новини
18-04-2012 09:40 | Переглядів: 263

Посадовці Київської області «покористувалися» лісом на 21 мільйон гривень


Днями за матеріалами працівників управління державної служби боротьби з економічною злочинністю міліцейського главку Київщини міжрайонна природоохоронна прокуратура області порушила кримінальну справу за фактами незаконної порубки лісу та зловживання службовим становищем працівниками Іванківського спеціалізованого державного агролісогосподарського підприємства «Держагролісгосп» та Київської обласної державної організації «Київагроліс».

З’ясувалося, що у 2011 році на території Шпилівського лісництва Іванківського СДАП «Держагролісгосп», яке підпорядковане Київській обласній державній організації «Київагроліс», всупереч вимогам багатьох законодавчих актів та без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів на земельних ділянках загальною площею 358 га незаконно зрубано 8642 дерева. За підрахунками спеціалістів загальна сума завданих державі збитків складає близько 8 мільйонів гривень.

Наразі слідство у справі триває. Проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи. Службовцям загрожує до шести років позбавлення волі без права обіймати посади на строк до трьох років та зі штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також на початку цього місяця за матеріалами працівників УДСБЕЗ ГУМВС України в Київській області прокуратура порушила три кримінальні справи відносно службових осіб Обухівського районного відділу земельних ресурсів за фактом вчинення ними службового підроблення та зловживання службовим становищем при відведенні 38 громадянам земельних ділянок площею більше 18 га для ведення особистого селянського господарства. Як з’ясувалося, виділені ділянки відносились до земель лісогосподарського призначення і без проведення відповідних процедур просто не могли перейти у власність громадян. Сума збитків, нанесених державі в результаті цих земельних махінацій склала 13 мільйонів гривень.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera